Pages

Monday, January 11, 2016

Mencari Ilham

Image result for bismillah
Assalamualaikum...

Sambil berkhayal di restoran Pizza Hut, sambil mencari ilham.
Ilham untuk apa?
Ilham untuk merangka ayat dalam sebuah penulisan :)
Ye, sekarang ni Syilah baru nak berjinak dalam menghasilkan sebuah buku novel. Hm, tapi entahlah. Idea berlambak dalam kepala otak ni, cuma nak meluahkan, nak terjemahkan dalam penulisan agar nampak menarik susah sedikit. 
Idea melimpah luah tau, banyak plot, klimaks semua tu ada cuma susunan idea je tak pandai. Kena pandai olahkan.
Terfikir nak menghasilkan sebuah novel sebab yelah sambil menunggu results SPM, nak buat somethinglah. Takkan tak buat apa-apa selain kerja. Kekadang banyak masa yang ada, time tu lah idea nak menulis tu datang serta-merta. Kekadang tu juga bila dah menulis, tersekat pula.

Idea Syilah seperti di dalam sebuah kotak pizza. Bila buka, banyak. Bila tutup, segala isi yang ada turut tertutup juga. Huhu

Oh ye, tambahan pula sekarang ni Syilah dah busy sikit. So, nak balas kunjungan korang yang singgah blog Syilah pun tak menyempat. Kalau ada masa, Syilah akan balas.

See ya in next post. Insha Allah :)



3 comments:

Aqilah Azmi said... [Reply]

pizzaaaa :(((
hihihih

YanaAbell said... [Reply]

Uihh. Sedapnyaa Pizza!

Jom singgah blog Yana,

http://abellmohd.blogspot.my/2016/01/review-product-babies-blink-tak-okay.html

adiba rusli said... [Reply]

wahh.good luck dlm nak hasilkan blog.heee:)

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com