Pages

Sunday, April 23, 2017

13 Reasons Why






Yo wassup. Back again! ✌πŸ‘€
So here, another story.
Korang dah tengok series 13 Reasons Why? Seriously korang kena tengok. Sangat best! And for those yang dah tengok, apa pandangan korang pula? Bagi yang tak ada Netflix, korang boleh tengok secara online dengan menggunakan internet yang laju semestinya. So, boleh pergi ke SINI terus.


"13 Reasons Why ni diilham dari sebuah novel by Jay Asher dan series ni keluar 31 Mac 2017 di Netflix. Cerita ni mengenai seorang pelajar perempuan yang bernama Hannah Baker, yang membunuh diri dia atas sebab-sebab tertentu."


Well, kalau nak tau kenapa dia ni bunuh diri korang kena layan cerita ni sampai HABIS! Sebab yeah semua rahsia ni ada dalam series ni, hehehehe. I think this is best series and banyak bagi pengajaran. 


Selena Gomez ni penerbit eksekutif series 13 Reasons WhyπŸ‘πŸ˜


This is Hannah Baker and Clay. Clay ni kawan lelaki rapat dia and kiranya ni crush lah.

Ok, bagi memudahkan pembaca untuk lebih memahami. So here Syilah ringkaskan serba sedikit....




Well, kadang-kadang Syilah pun rasa macam apa yang Hannah Baker ni alami. Kadang kita jangan terlalu memendam perasaan sangat sebab YA, memang makan diri melainkan diri sendiri pandai mengawalnya. That feeling bila tak ada yang memahami kita. Even kita ada seorang kawan rapat pun belum tentu dia dapat memahami kitaπŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”


Tapi, tak semua orang macam ni juga. Hannah Baker jadi macam ni sebab semua kesalahan orang tunding jari kat dia even tu bukan salah dia pun. Orang just letak semua kesalahan kat bahu dia demi menjaga status dan muka mereka. And the worst things, tak nak ambil TANGGUNGJAWAB atas kesilapan masing-masing.


Antara barisan pelakonnya.



Solutionnya hanya lah satu. Sentiasa berkomunikasi dengan seseorang dan cari seseorang yang boleh bantu kita supaya kita tak ambil keputusan untuk buat perkara yang teruk atau bunuh diri.

That's all for today. See ya in next post!πŸ‘‹












7 comments:

Maryam Afifah said... [Reply]

Gosh! I thought that boy likes her.. Bukan eh? Tak tengok pun lagi sebenarnya. Tapi memang ramai gila orang recommend tengok cerita ni. Memang best eh? Maybe i'll try to read its book dulu kot before tengok series ni. Haha! Btw, series ni ada berapa episodes eh?

Farhanah Afiqah said... [Reply]

Saya baru tengok berapa episod je. Tak larat nak maraton semua haha

jieha nasir said... [Reply]

kat mana boleh tgok eh selain netflix? hee ramai sgt cakap best.

Siti Syilah said... [Reply]

@Maryam Afifah Yes, crush. But tak kesampaian nak meluahkan rasa :(

Siti Syilah said... [Reply]

@jieha nasir boleh tengok di sini, "https://gomovies.to/film/13-reasons-why-season-1-20049/watching.html?ep=609060"

Amer Ridzuan said... [Reply]

I love this movie damn much :3

· ν‹°μΉ΄ 런던 · said... [Reply]

My friends who already watch this series tak habis2 recommended to me. So rasanya dah kena start tengok hahaha plus I love watching that main guy (forgot his name) act. I've practically watch all his movies already. Thanks for the small introductions which makes it more intriguing to watch. 😊

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com