Pages

Monday, December 12, 2016

Review Kdrama: Goblin (Guardian: The Lonely and Great God)




Have you watch drama Korean Goblin?๐Ÿ˜†
Dear my reader, I suggest you guys watch this drama. This drama SO SO SO SO SO DAEBAK!
Semua jalan cerita dia, pelakon dia, semua A+ lah. Bayangkanlah drama dia ni macam dalam movie tau. Serious talk. Episod 1-3 90 minit, episod 4-16 60 minit.








See? The scenes were so nice, beautiful and perfect.
You gonna fall in love with this drama. I bet!๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜„


Tengok pelakon pun excited sangat nak layan. Ha! Semua bae especially Gong Yoo๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Drama ni ditayangkan 2/12 yang lalu, so masih fresh lagi drama ni. Episod 1 dia pun best tau!
Pelakonnya Gong Yoo bawa watak Goblin, Lee Dong Wook(Geam Reaper),
Kim Go Eun(bride Goblin),  Yoo In-naa and Yook Sung-Jae.


Oklah, let me ceritakan serba sedikit pasal drama ni.
Si Goblin ni kena cari bride dia tau untuk cabutkan sword kat badan dia, kira ni curse dia lah. So, dia pun berkawan baik dengan Geam Reaper, kiranya Geam Reaper ni macam malaikat maut. Mereka perlu antara satu sama lain, sebab sorang tu dia tak ingat apa-apa, lagi sorang ingat.
Ha? Faham tak? Haha, nak cerita lelebih nanti spoiled pula, HEHE. So kalau nak tau kenalah tengok.


Salah satu sebab korang kena tengok. Look how cute they are. Bromance goal, HAHA.


Kan. Cute, right?


So hot when they collaborate together in this drama and cute at the same time.


Only who watch this drama know HAHAHAHA.


Yang ni episod 4 tau. Poem si Goblin tu pegh sweet + romantic beb. 
"My heart keeps bouncing between the sky and the ground.
It was my first love."
Ha, suka sangat quotes last tu, hm. so sweet๐Ÿ˜๐Ÿ’“



Tak pernah rasa addicted macam ni tau bila tengok drama Korea tapi this one so so kebaboom gilos lah.
I also recommend korang tengok kat Dramanice sebab dia ada subtitle English and good quality.
Kalau kat tv dia keluar kat tvn setiap hari Jumaat dan Sabtu jam 8 malam. Tapi, Syilah jenis tak sharp waktu nak tengok TV, so layan kat laptop jelah. Sungguh lah cakap tak pernah kalau tak menangis tengok mana-mana kdrama ni, HAHAHAHA. Dia punya sedih tu memang tak sah kalau tak ada.

Ha! Lagi satu lagu OST dia pun best. Soft je. Sila dengar kalau rasa nak dengar. Search lagu "Stay with Me" by Chanyeol feat Punch.
Tajuk pun best apatah lagi liriknya.

Hm, rasa tak sangka jadi fangirl. Ya Allah siapalah mempengaruhi diriku untuk melayan kdrama ni HAHAHAHA. Syilah suka tengok drama dia je tau, not a kpop fans. Bila Syilah tengok sesuatu cerita dorang, baru Syilah gi Google search pasal background dorang.  
I think this drama were the BEST so far!

Alright, that's all.
Thank you for reading.










Monday, December 5, 2016

I Wonder...




I always wonder why there are so many problems in our lives? But then I realize that, if there are no struggles, there would be no progress.

For now, I think I rather focus on what matters. Stop being so negative about everything and just go with the flow. I want to appreciate what's left for me. Those people who stayed, I want to cherish them forever. Because I realize, nothing lasts forever. So I am going to appreciate every single person/thing in my life. There is no guarantee that we can live another day. So live your life now and say to those people that they mean something to you.

Don't give up, yet. Ok? Because God has better plans for each one of us. You will be just fine. For now, hang in there.

People are allowed to leave you. People are allowed to break up with you. People are allowed to love you but not want to be with you. People are allowed to not want to talk to you. People are allowed to put their happiness before yours and do what makes them happy even if it does not include you. People are allowed to move on from you. People are allowed to fall in love with someone else. People are allowed to not want you in their life. People are allowed to do whatever they want to better themselves and become the version of themselves they are trying so hard to love. Don’t be bitter towards someone who is only trying to be happy.

Always remember that.
And you should face the truth. and you should move forward. It's hard but nothing is impossible.

Now, find your happiness. Do what makes you happy. Be happy.
You gotta let go of your past, what makes you unhappy and anything that makes you sad.
Live life to the fullest. Go out with your friends. Have fun. No regrets. You only live once. ๐Ÿ˜Š

And remember that it's okay to make mistakes. We make and made mistakes all the time.
Let's learn from our mistakes & grow as a person. It's better.

Much better.



Saturday, December 3, 2016

Too Much Information Tag


Holla!
As you see my title, yeap! I have been tagged by Liyana Jasmi ๐Ÿ˜ 
So, don't waste your time, come, read and know me better *maybe

Q1. What are you wearing?
Mostly on bright colour because I'm busying myself working due to my short sem 1. In short, earn some money.

Q2: Ever been in love?
Yes.

Q3: Ever had a terrible breakup?
Definitely, yes. And I don't want to remember it at all, worst nightmare!

Q4: How tall are you?
Last time I measured myself is on 2015, which is 5'4"(162cm)

Q5: How much do you weight?
Because I'm typical of food lover/hunter, so it's a double kilogram. Ops! Haha, kidding, 50kg!๐Ÿ˜Œ

Q6: Any tattoos?
 (ู„َู‚َุฏْ ุฎَู„َู‚ْู†َุง ุงู„ْุฅِู†ْุณَุงู†َ ูِูŠ ุฃَุญْุณَู†ِ ุชَู‚ْูˆِูŠู…ٍ)
"Sungguh Kamu telah menciptakan manusia dengan sebaik-baiknya penciptaan."
-> Surah Al-Tin ayat 4
In Islam, it's haram to have tattoos.

Q7: Any piercings?
Used to wear it when I was 8 years old something like that, but for now, nope.

Q8: OTP?
I really ship Awal Ashaari and Scha Al-Yahya because they look so cute together, and now they also have baby, Lara Alana๐Ÿ˜

Awal Ashaari is good making his caption while Scha not๐Ÿ˜‚
Besides that, I also ship at Running Man Monday Couple, Kang Gary and Song Ji Hyo.


I wish they are really in serious relationship and want to see both of them married! And the saddest part, even tho Kang Gary quit Running Man, Monday Couple still my number one OTP ever.

Q9: Favourite show?
For now, I'm so addicted watching kdrama. The hottest kdrama now is The Legend of The Blue Sea.

 

Maybe because of Lee Minho๐Ÿ˜š๐Ÿ˜ 

Next were, Weightlifting Kim Bok Joo.



This storyline so funny yet romantic. You guys should watch it! I already post about this 2 kdrama on my latest post.
Besides kdrama, I watched a lot movies and can't listed it because it almost dozen movie I watched!

Q10: Favourite Bands?
Coldplay, 5 Seconds of Summer, Secondhand Serenade.

Q11: Something you miss?
I miss my Ethereal Delicate and Aisyah bt Azman.

Q12: Favourite Songs?
I have a lot of favourite songs, can't list it. But for now, I'm fallen in love with new album by Coldplay-Amsterdam. 

Q13: How old are you?
18 years old.

Q14: Zodiac Sign?
Aries baby๐Ÿ˜˜

Q15: Quality you look for in a partner?
Patience, honesty, kind, warm heart๐Ÿ’“

Q16: Favourite quote?
"Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life."
-Mark Twain

Q17: Favourite actor?
Leonardo Dicaprio, Bradd Pitt, Johnny Depp, Darren Wang. As I said, it hard for me to list out their name here. HAHAHA, too many.

Q18: Favourite colour?
I really love blue and red. 

Q19: Loud music or soft?
It's depends on my mood. When I'm happy, I prefer loud, when I'm down, I prefer soft.

Q20: Where do you go when you're sad?
Sleep and eat. 

Q21: How long does it take you to shower?
10-20 minutes.

Q22: How long does it take you to get ready in the morning?
Not taking much time.

Q23: Ever been in a physical fight?
Yes, with my brothers. AHAHAHA, we always smack down each other! In fact, it's because I'm the only girl and I have 4 brothers.

Q24: Turn on's?
Responsible, kindness.

Q25: Turn offs?
People who are rude, unpolite, smoking

Q26: The reason I joined Blogger?
I love writing and express my feelings towards it. Someday, I wish I could make one of novel but always stuck an idea.

Q27: Fears?
Death, and losing someone I love.

Q28: Last thing that made you cry?
I sauteed shallots while watching The Legend of Blue Sea. So dramatic! Plot twist ๐Ÿ‘๐Ÿ˜…

Q29: Last time you said you loved someone?
I said to my few friends about 10 minutes ago.

Q30: Meaning behide your blog URL?
Because it's my name. And I'm making it short from Siti Nurasyilah.

Q31: Last book you read?
A few months ago, I read Fixi Novel. I can't remember what title it is๐Ÿ˜…

Q32: The book you're currently reading?
Not reading any books yet because I'm a businesswomen and always busy, HAHAHAHA.
No, just kidding. It's because I have a lot stuff to do and settle down.

Q33: Last show you watched?
The Legend of Blue Sea episode 6.

Q34: Last person you talked to?
Aisyah. I don't know why she is important to my life right now. HAHAHA.

Q35: The relationship between you and the person you last texted?
My girlfriend, we were chatting about our MUET assignment.

Q36: Favourite food?
Ayoo, it's hard to list them. All is my fav foods. How come ๐Ÿ˜–๐Ÿ˜Œ

Q37: Place you want to visit?
Maldives, I love to travel so badly.

Q38: Last place you were?
The Curve, Mutiara Damansara. 

Q39: Do you have a crush?
Um......maybe?

Q40: Last time you kissed someone?
I kiss my mom and dad before sleep.

Q41: Last time you were insulted?
I'm not sure.

Q42: Favourite flavour of sweet?
All kind of sweet I love.

Q43: What instruments do you play?
Guitar. I played it with my brothers and they always teach me how to play a new codes.

Q44: Favourite piece of jewellery?
I love wearing bracelet and my blue watches.

Q45: Last sport you played?
Bycycle at Taman Layang-layang, Kepong.

Q46: Last song you sang?
Roses- Chainsmoker

Q47: Favourite chat up line?
"Are you netflix because I could watch you for hours." 

Q48: Have you ever used it?
Of course. I used it towards Aisyah a few days ago๐Ÿ‘… 

Q49: Last time you hung out with anyone?
Yesterday, with my family.

Q50: Who should answer these questions next?
YOU! Whoever reading this. Come on. Just for fun.

Wow, surprisely about 2 hours I'm answered these questions.
50 question, what do you think? Wanna have some challenge?
And thank you so much for reading this until finish. What a long post, right.











Friday, December 2, 2016

Wordless December



"For what it’s worth: it’s never too late or too early to be whoever you want to be. There’s no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. And I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you’re proud of. If you find that you’re not, I hope you have the strength to start all over again."



Without a little bit of a struggle here and there, we would have no story to tell. It’s okay. Six-second deep breath in. Six-second exhale. Repeat until calm. We all have battles of our own - self-confidence, self-esteem, anxiety, depression, self-worth, family, friendships, relationships, identity, finances, substance abuse, school, work, etc. A few kind words and/or a nice deed can make such a huge difference. Think twice or thrice before you say or do something. Be responsible for the energy you bring forth to this world and to others, really. Be responsible. Good day, good December, beautiful people ♡

Wednesday, November 30, 2016

MUET oh MUET



"Sometimes you just need to slow down, remain calm, breathe, and simply let life happen."

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ๐Ÿ‘€ 

Syilah dapat banyak request buat entri ini dan itu. Alhamdulillah. Ada masa Syilah akan update satu persatu.
Buat Karimah nanti Syilah update movie yang Syilah selalu tengok tau and yeah I found my gang yang sama ambil STPM and sama course and sama umur and banyak lagi. Wow! So excited๐Ÿ˜†๐Ÿ˜… 

Buat Alif, sebab dia request buat entri pasal MUET. So, here we go!


Nak cerita panjang pun tak reti sebab Syilah ambil test MUET pun masa sem 1. Baru test, belum ujian sebenar lagi*ujian sebenar tahun depan(2017) 

Tapi, Syilah akan cerita based on my experience.
First exam masa tu ujian 1, masa tu baru nak merasa macam mana jawab soalan dalam bentuk STPM. First exam biasa-biasa, senang-senang dia bagi, reading! Then, untuk trial pula, baru ada 4 stage ni.
Speaking, Listening, Reading and Writing.
Markah paling banyak kat Reading tau.
Speaking-45
Listening-45
Reading-120
Writing-90
So, total 300 marks.
Dan band berapa yang akan tentukan kita tahap pencapaian kita.
If,
Band 1, kira band paling low sangat: 0-99 marks
Band 2: 100-139 marks
Band 3, ikutkan band ni tahap sedang-sedang: 140-170 marks
Band 4: 180-219 marks
Band 5: 220-259 marks
Band 6, the highest band: 260-300 marks
Nak tau kita band yang mana? Totalkan keempat-empat 4 stage yang kita dah tempuhi, dan dapatlah markah dia.

And kalau dapat band 3 pun dah kira bersyukur kot sebab orang kata dah lulus tu masuk U, huhuhu.
So, masa ujian haritu pun dalam keempat-empat ni, markah highest Syilah pun kat Reading. Yup, reading memang susah. Kena baca banyak kali nak faham maksud dia.
Tapi, nak skor band yang bagus, mestilah kena balance and get highest mark for keempat-empat ni.
Speaking pun kena fluent tau.

Speaking ni pula dia dibahagikan kepada 2, individual and group.
Group ada 4 which is Candidate A, B, C, and D.
So, nanti time exam tengoklah list name kita geng dengan siapa and kita ni Candidate berapa.
Masa tu Syilah dapat Candidate A weh. Dahlah 1st time kena Speaking and nervous dia ya Allah sampai terketar-ketar. Boleh pula masa tu otak blank and tak banyak cakap. Markah pun sikitlah kan, haih pesan untuk diri sendiri, tahun depan jangan buat perangai lagi macam ni๐Ÿ˜…
Sudahlah Candidate A lepastu nak bercakap pun alahai......

Untuk Listening pula, sini senang skor. Insha Allah jika anda tidak ada sebarang masalah pendengaran. 
Banyakkan tengok movie English without subtitle. Lepastu dengar cara percakapan dorang. Sangat membantu!
Nama kita dahlah bermula dengan S tau, lepastu masa dalam bilik exam, duduk kat belakang sekali, radio kat depan. Nak kata pekak ke apa taktau lah๐Ÿ˜‚
So, nak dengar dengan teliti kalau Listening ni, Syilah tutup mata and catat apa yang patut kat atas kertas tu.

Writing ada 2 task kot. Ke setiap sem sama ke tak eh? Betulkan saya jika salah.
So task 1 kena buat Report Writing. 40 markah. 
Adehhh, ni yang lemah kena analyze graf atau apa-apa data yang dia bagi then kita kena buat conclusion.
150-200 patah perkataan sahaja.


Ini contoh graf dia.




Ini contoh yang cikgu MUET Syilah sediakan. Cikgu Syilah ni memang rajin sikit, sebab tu dia banyak bagi kata kunci yang sesuai untuk kita praktikkan.

Untuk task 2, dia minta kita buat Extended Writing, 60 markah.
Yang ni macam biasalah kita kena buat essay yang sangat panjang berjela sebab dia nak TIDAK KURANG DARIPADA 350 PATAH PERKATAAN huhuhu. Selalu stuck kat sini sebab kesuntukan idea. 

And yeah lastly Reading.
Tips nak skor kena banyak membaca dan highlight keywords.
Perbanyakkan bahan bacaan yang boleh dipercayai, contohnya, Readers Digest, Time Magazine and so on. Banyakkan membaca isu-isu semasa kat newspaper juga macam, The Star, New Straits Times, and so on.
And paling penting!
Menilai artikel secara keseluruhan. Kebarangkalian dia HOTS(Kemahiran Berfikir Aras Tinggi). Sebab dia kekadang minta kita apa keseluruhan daripada setiap artikel yang diberi.

Okay. Got it?
Maaf kalau ada yang terkureng sikit or apa. This is based on my experiences.
And Good Luck ๐Ÿ’ช๐Ÿ˜Š
Harap dapat membantu.















Sunday, November 27, 2016

Bulan Mereputzzz



Holla semua...
Bulan mereputz ku sudah bermula. Masakan tidak, cuti sem sebulan lebih then I don't know what to do.
Kerja?๐Ÿ˜• Not this time kot. HAHAHA, tak tahu kenapa tahap kemalasan dia tu berganda.
Apa yang Syilah buat masa cuti ni?
Macam biasa, movie marathon. Dah bermacam genre movie Syilah tengok๐Ÿ˜…
Lepastu layan Instagram, Twitter, Wattpad.
Haaaa, gitu. Nampak tak terlampau manfaatkan cuti ni.
Then, tak sahlah kalau tak makan, tidur and repeat. HUHUHU. Apa nak jadilah.
Nak update blog pun takda idea. Tetiba blank.
Konon nak update story kat wattpad pun dah gone. 
All gone.



Siapa kat sini layan drama Korea "The Legend of The Blue Sea"?
Dan siapa je tak kenal pelakon lelaki kegilaan ramai, Lee Minho๐Ÿ˜†
Oklah, even dia pegang watak sama, that kind of romantic but this time lain sikit, bad boy at the same time haaa. 
And...
Syilah layan lagi satu drama korea, tajuk dia, "Weightlifting Fairy Kim Bok Joo."


Lee Sung Kyung comel oh bila dia cut her hair. Dia nampak bertambah cute bila rambut pendek๐Ÿ˜

Ok, memula tengok macam tak best, sekali layan fuhhh best. Pasal sukan sikit, teringat pula drama yang Choi Minho dengan Sulli berlakon, "To The Beautiful You."


HAHAHAHA, best pula duh. Bila makin melayan, menjadi reputzzz kot. Lupa sekeliling.
Astafirullahalazim.

Entah sejak bila terjebak dalam dunia Korea, mungkin sebab Running Man. Berita pasal Kang Gary keluar dari Running Man pun sungguh sedih. Hm, sedih jugalah. Gila kau tak sedih, dari episod 1 layan Running Man.
Semalam Kwang Soo datang Malaysia, dorang ada event kat Paradigm Mall.
Gue hanya mampu tengok gambar and video dia kat Instagram and Twitter je huhuhu.

Ala, dah tak tahu apa merepek kerepek ni.
Ha, got to go now.

Bye, guys๐Ÿ‘‹๐Ÿ’“




Wednesday, November 23, 2016

STPM Sem 1 was over!



"Heartbreak is inevitable.
Your first love isn’t always your last. Friends can break your heart so easily. The guy who you have a little crush on can break your heart. The person you never talk to can also hurt you. Your parents can easily make you cry whether it’s insults or watching both of your parents fight each night till they get divorced. Siblings can hurt you physically and talk down about you to the point you’re suicidal. You can hide your heart and your feelings but at the end of the day, heartbreak always happens."

Assalamualaikum semua๐Ÿ˜†
Uish, banyak betul perubahan kat blog ni. Bermacam dia update especially dah ada emoji. Benda dah bertahun menunggu bila lah blog nak ada emoji ye๐Ÿ˜œ  And now sekarang 2016 baru ada.
Tahniah! Wuuu๐Ÿ‘  
Eh! Sebelum tu nampak tak perubahan kat blog Syilah?
Yup, tahniah kalau perasan, Syilah cuma tukar background je sebab rasa macam dah bosan dengan background yang sama.
So ta-daaa warna biru, which is my fav colour๐Ÿ˜


Nampak tak betapa happynya aku. HAHAHAHAHA.
Happy lah weh Sem 1 dah habis Isnin yang lepas, which is paper Sejarah penutupnya. Alhamdulillah! Walaupun dapat menikmatinya sekejap je sebab cikgu-cikgu semua suruh boleh start focus Sem 2 dah, huhuhuhu๐Ÿ˜
Yeah, this is real life STPM guys.

Tak sangka kan sampai ke sini Syilah dapat bertahan. Seperti yang sebelum ni Syilah pernah update entri post. Klik SINI kalau nak baca.
So far, alhamdulillah Sem 1 everything went well. Kawan-kawan pun ok and cikgu-cikgu pun sama. I never thought that akan kekal sampai habis sem 1ni.

Korang mesti pernah dengar desas-desus mengatakan STPM ni susah,kan?
Sama sekali salah apa yang korang fikirkan selama ini. Belum cuba belum tahu, kan? Itulah ayat abah Syilah masa memula Syilah berniat nak sambung belajar ke Tingkatan 6 ini.
Dia akan jadi sangat susah bila kau malas belajar and buat latihan. Serious talk!
Soalan dia memang tersangatlah mencabar bila MPM(Majlis Peperiksaan Malaysia) ni buat. Sebab kadang tu soalan dia minta kita berfikir di luar kotak.

Syilah sambung study kat SMK Seksyen 10, Kota Damansara and dalam aliran Sastera, 4 subjek iaitu Pengajian Am(subjek wajib lulus), Bahasa Melayu, Sejarah & Pengajian Perniagaan.
For keempat-empat subjek ni macam biasalah dari zaman sekolah rendah minat dengan subjek Bahasa Melayu๐Ÿ’“ Memang minat dia tak terkatalah. And kedua, Sejarah. Orang malas nak belajar Sejarah sebab nak kena ingat dan hafal fakta.Tapi, Syilah tak๐Ÿ˜‚ Even malas tahap mana pun, still prefer subjek membaca and menghafal. Paling tak minat subjek yang ada kira-kira tau. Tapi, dengar cerita untuk Sem 2, subjek Pengajian Am kena buat graf then calculator wajib sangat bawa haaa๐Ÿ˜…
Ya Allah, moga-moga senang dan permudahkan.
Insha Allah.

Tapi, tak boleh gembira sangat, results pun tak keluar lagi, mana tau ada subjek tertentu nak kena repair pointer dia and get ready sediakan duit untuk repeat paper๐Ÿ˜•
Ha! Ready juga untuk MUET which is terdiri daripada Speaking, Writing, Reading and Listening.
Masa sem 1, kalau nak skor MUET, skor bahagian Reading sebab banyak markah kat situ. And yup, Syilah memang skor bahagian Reading. Nak dapat band yang bagus, skorlah lah keempat-empat peringkat tu ye.

And always rajin bertanya kat senior or lepasan STPM yang lain macam mana dorang struggle and minta lah serba sedikit tips study mereka sebab semua tu sangat membantu tau. Even macam biasalah ramai sangat orang dok cakap STPM tak bagus and still pandang rendah. Bawa-bawalah ubah persepsi anda semua ye. Kalau rasa diri tu layak atau larat bawa STPM ni, teruskan. Jangan berhenti sebab for me, STPM ni best tau๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ‘
And for your information, 
Level Tingkatan 6 ni dah dinaik taraf dan Kolej Tingakatan 6 pun dah ditubuhkan oleh Menteri Pendidikan kita sendiri. Cool, kan? Form 6 ni bukan calang-calang lagi tau.

Tapi, tak kiralah awak sambung belajar kat mana-mana pun, semuanya sama, niat pun sama. Sama-sama nak berjaya dalam hidup, kan. Bukan sahaja berjaya dalam hidup, berjaya juga di akhirat.
Jangan lupa siapa pencipta kita, Allah swt yang menggerakkan segala anggota badan kita dan bersyukurlah masih lagi menikmati kehidupan๐Ÿ˜Š

Memandangkan cuti sem sebulan lepas, macam biasalah Syilah akan luangkan sedikit masa berblogging ๐Ÿ‘€๐Ÿ’…
Hehe....

Sampai di sini sahaja, tunggu next entri pula Syilah akan bercerita.
Assalamualaikum.

Bye๐Ÿ‘‹๐Ÿ’ž

Tuesday, November 22, 2016

Koleksi Cincin Wanita Online



Holla guys!

Wassup...

Today, dengan sukacitanya Syilah nak bercerita mengenai aksesori wanita yang sangat digemari atau mungkin diidami oleh gadis-gadis atau wanita di luar sana. Jadi, mari luang masa anda sedikit untuk membaca serba sedikit artikel mengenai cincin ini.


Dalam dunia fesyen aksesori adalah antara fashion item yang paling penting. Ianya memainkan peranan yang sangat signifikan untuk membuatkan penampilan seseorang kelihatan lebih menarik. Aksesori yang bersesuaian juga mampu menyerlahkan persalinan seseorang agar tampil lebih menonjol. Cincin adalah antara aksesori fesyen yang sering menjadi pilihan dalam kalangan wanita.
Mengapa? Jawapannya cukup mudah, berbanding jenis-jenis aksesori yang lain, cincin amat mudah untuk digayakan. That small thing hanya perlu disarungkan ke jari sahaja. Tidak sampai lima saat pun ianya sudah sedia tersarung di jari anda! Namun benda yang kecil ini juga mampu memberikan perubahan yang cukup besar ke atas penampilan dan persalinan anda juga.

Wanita gemar menggayakan cincin terutamanya berada di luar kerana selain dapat membuatkan mereka kelihatan bergaya, cincin juga memberikan sentuhan elemen yang lebih soft ataupun feminine ke atas wanita.
Lihat, ia juga menjadi pilihan ramai selebriti terkenal Hollywood dan dunia!

Oleh itu jika anda terfikir apakah aksesori yang paling mudah untuk digayakan dan mampu membuatkan anda kelihatan stylish, maka pilih untuk pakai cincin. Jika dahulu kita terpaksa keluar dan pergi ke kedai aksesori ataupun kedai emas untuk dapatkan cincin. Namun itu semua sudah ketinggalan dek kemunculan teknologi moden. Kita boleh beli koleksi cincin wanita online di internet sahaja. Banyak website online shopping Malaysia ataupun butik aksesori wanita online yang kita boleh cuba yang menawarkan banyak koleksi cincin wanita dengan rekaan yang moden.

So what are you waiting for? Show ‘em your shiny rings ladies!

Sunday, November 6, 2016

Kiamat



ุจِุณْู…ِ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠู…

Harini Syilah nak share kat korang semua mengenai Kiamat sebab semalam sampai 1-2 pagi Syilah baca Jack tweet live pasal Kiamat. And I think bagus untuk share kat semua :)

Sumber gambar: Twitter

Topik kiamat, tapi kenapa ada gambar mayat?
Sebab yang paling dekat dengan kita bukanlah kiamat, tapi kematian.
Kematian merupakan kiamat kecil bagi kita.

Manusia sentiasa alpa, sentiasa lupa. Oleh sebab itu, kita kenalah sentiasa berpesan-pesan.
Sambil berpesan pada orang lain, boleh juga jadi peringatan buat diri sendiri.
Jika ada kebaikan dalam perkongsian ni, ambillah khazanah imu daripadanya.

Ada orang tanya,

"Siapa makhluk sebelum Adam?"

Antara buku yang bercerita tentang topik ni ialah buku tulisan Muhammad Isa Dawud bertajuk,
"Penduduk Bumi Sebelum Kita."
Dalam buku MID, para ilmuwan berpendapat, bumi wujud 1000 juta tahun yang lalu.

Tapi, itu tidak bermakna kehidupan di bumi bermula sejak awal kewujudan bumi. Ada beberapa fasa.
Ada fasa di mana bumi langsung tidak ada penduduk atau kehidupan.
Kemudian, ada fasa awal kehidupan, pada fasa awal ni, manusia masih belum wujud. Makhluk lain yang terlebih dulu menghuni bumi.
Manusia pertama muncul di muka bumi hanya selepas kebinasaan makhluk sebelumnya. Makhluk yang kita tak pernah jumpa.

Persoalannya, apakah makhluk itu?

Persoalan tentang makhluk sebelum Adam ni masih lagi menjadi pertikaian. Banyak pendapat.
Ada yang berpendapat, bentuk fizik makhluk tu seperti manusia. Bezanya mereka tidak diberi keupayaan akal.
Kalau ikut sumber israeliyat pula, mereka ialah bangsa Jan.
Kalau ikut satanic bible tulisan Anton Szandor Lavey, mereka ialah keturunan lucifer (Azazil)
Kita tutup pasal makhluk sebelum Adam tu, nanti meleret-leret panjang.

Sedar atau pun tidak, kita sekarang sebenarnya berada dalam suasana kemelut.
Dunia Islam tidak mempunyai pemimpin yang dapat menyelesaikan krisis & menentukan agenda dengan cara yang baik.
"Pada akhir zaman, akan muncul seorang khalifah yang akan membahagikan harta kepada rakyat sehingga tidak terhitung banyaknya."
-R. Muslim

Era pemerintahan kenabian telah lama berlalu. Kemudian diganti dengan pemerintahan khalifah ar-Rasyidin.
Selepas tamat era khalifah ar-Rasyidin, dunia digantikan dengan era fitnah. Diperintah secara warisan.
Selepas itu muncul pula era pemerintahan diktator.
Selepas pemerintahan diktator, baru muncul era pemerintahan khalifah yang mendapat petunjuk di atas jalan kenabian.

Sebelum kiamat, ada 5 era.
1) Kenabian.
2) Khalifah Ar-Rasyidin.
3) Warisan.
4) Diktator.
5) Khalifah mengikut manhaj kenabian

Kita sekarang berada di era ke berapa?
Ya, kita sekarang berada di era diktator.

Menurut riwayat Muslim tadi, akan muncul satu zaman di mana akan datang seorang khalifah (pemimpin) yang adil.
Zaman ini berjalan mengikut manhaj kenabian, iaitu bentuk dan pendekatan yang sama dengan zaman kenabian.
Zaman ini dikenali sebagai zaman kebangkitan semula. Pemimpin para era ini akan memakai gelaran khalifah.
Dia bukan sekadar pemimpin sebuah negara, tapi pemimpin seluruh umat.

Abdullah bin Mas'ud memberitahu bahawa Nabi S.A.W ada bersabda,
"Apabila umur dunia ini berbaki sehari, Allah akan panjangkan hari tersebut..."
"Pada hari itu, seorang lelaki dari keturunanku (Muhammad S.A.W) akan diutuskan."
"Namanya seperti namaku (Muhammad) & nama ayahnya sama seperti nama ayahku (Abdullah)."

Keempat-empat era yang disebut tadi semuanya sudah berlalu, hanya tinggal era ke 5 belum berlaku.

Kata Jack, beberapa hari yang lalu, ada seseorang whatsapp, minta pandangannya mengenai politik tempatan. Dia merupakan pengundi baru.
Sejujurnya, Jack berkata dia tak nampak ada pemimpin yang betul-betul layak memimpin.
Bukan saja di peringkat domestik, malah diperingkat global pun kita masih belum ada pemimpin yang betul-betul mampu memimpin seluruh ummah.
Semua individu ada kepentingan masing-masing.
Kita tengok time kenaikan elaun je pun dah tahu hati masing-masing macam mana.
Itu wajah sebenar mereka.

Kita benar-benar tidak ada tokoh alternatif yang dapat menyelesaikan krisis yang dialami ummah.

Era kekhalifahan, adakah ia akan berlaku semasa hayat kita?

Dajjal hanya akan muncul selepas kebangkitan khalifah.
Kemudian barulah muncul Yakjuj & Makjuj. Seterusnya barulah tanda-tanda kiamat yang lain berlaku seperti matahari terbit dari barat.

Kronologi dia begini,
- Al Mahdi
- Dajjal
- Nabi Isa
- Yakjuj Makjuj
- Matahari terbit dari Barat

Tanda-tanda lain seperti kemunculan Dabbu Al Ardh, asap yang menggelapkan bumi, api dari Teluk Aden.
Akhir sekali, baru sangkakala.

Ok, itu baru introduction. Jack menghuraikannya lagi dengan satu persatu mengikut kronologi. Last sekali pasal kematian kita.

Tunjang keimanan, beriman kepada;
- Allah
- Malaikat
- Rasul
- Kitab
- Hari Kiamat
- Qada' & Qadr

Sebagai seorang Muslim, kita wajib percaya bahawa kiamat akan terjadi.
Sebelum kiamat terjadi, terdapat beberapa tanda. Tanda kecil & tanda besar.

Dalam surah Al-Anbiyaa ayat pertama,
"Telah hampir datangnya hari perhitungan amal, sedang mereka dalam kelalaian..."
"Telah hampir saat (kedatangan Kiamat) dan terbelahlah bulan."
-Surah Al-Qamar ayat 1

Umum tahu bahawa, pada zaman Nabi, ada kejadian di mana bulan terbelah dua.
Maknanya kiamat sudah hampir. Tetapi tiada siapa yang tahu bila masanya. Kita hanya diberi tanda-tanda sahaja.

Kenapa hari Kiamat tidak diberitahu dengan jelas, bila masa ia akan terjadi?

Jawapannya ada dalam surah Thaahaa ayat ke 15,
"Sesungguhnya hari Kiamat tetap akan datang..."
"...Aku sengaja sembunyikan masa datangnya (Kiamat) supaya tiap-tiap diri dibalas akan apa yang ia usahakan."
-Surah Thaahaa, 15

Perutusan Nabi penutup zaman iaitu Muhammad al-Amin sebenarnya merupakan tanda dunia berada di penghujung usia.

Tanda-tanda kiamat yang lain ialah,

"Orang dungu dilantik sebagai pemimpin."
Maksud orang dungu itu merujuk kepada pemimpin yang mempunyai intelektual (dalam bidang agama) dan akhlak yang rendah.

Tanda kecil kiamat yang lain ialah,

"Orang miskin menginap di kediaman mewah."

Faham maksud dia?

Maksud ayat tadi ialah orang yang berasal dari pendalaman mula tinggal di kediaman mewah. Situasi ni boleh lihat di mana-mana saja.

Paling jelas ialah di Dubai. Satu ketika dulu mereka sangat miskin. Dalam sekelip mata, keadaan mereka berubah.

Tanda kiamat yang seterusnya ialah perzinaan yang berleluasa di dalam rumah persendirian.

Mereka melakukan zina seakan-akan ia perbuatan yang halal. Tiada sedikit pun rasa berdosa.

Tidak akan terjadi kiamat sehingga seorang isteri memperolehi nafkah (batin) dari ramai lelaki (curang).

Tanda kiamat lain ialah apabila salam hanya diucapkan kepada orang yang dikenali saja.

"Antara tanda kiamat telah hampir adalah... masa menjadi singkat..."
-R. Ibn Hibban

1 tahun rasa macam 1 bulan.
1 bulan rasa macam 1 minggu.
1 minggu rasa macam 1 hari.
1 hari rasa macam 1 jam.
1 jam rasa macam 1 minit.

Kesibukan dengan urusan harian membuatkan kita rasa macam masa berlalu dengan cepat.

Walaupun umur dah cecah puluhan tahun, tapi rasa macam banyak lagi perkara masih belum sempat dilakukan.

Dunia yang kita kejar dan apa yang kita miliki rasa belum cukup. Kita seperti dikejar oleh waktu.

Tanda kiamat yang lain ialah,

"Kurangnya ilmu agama dan amalan agama."

Walaupun ilmu makin berkembang, tapi sebenarnya ilmu agama makin berkurang.

Kurangnya ilmu agama ni adalah disebabkan kematian ulama-ulama terdahulu.
Ilmu yang kita belajar dari seseorang guru itu, kita tidak akan dapat 100%. Katakan kau dapat 90% je. Then guru kau mati.
Dengan 90% ni, kau ajar anak murid kau. Dia tak akan dapat 100% dari 90% tu. Katakan dia cuma mewarisi keseluruhan sebanyak 80% je.

Begitu lah seterusnya, seterusnya & seterusnya.

Selain itu, tak ramai yang mahu tumpu dalam mempelajari ilmu agama ketika di usia muda.
Kebanyakannya hanya mempelajari ilmu agama setelah mencapai usia tua.
Dalam keadaan usia yang lanjut, sudah semestinya tak banyak ilmu yang dapat dituntut.

Tanda seterusnya ialah pembunuhan berlaku secara berleluasa.

Sampai satu tahap, bila dengar pasal pembunuhan, kita dah rasa macam perkara biasa.

"Pemuda-pemuda kamu menjadi fasiq (berperangai buruk)."
-Riwayat At-Tabrani

Situasi ni kita tak perlu tengok di dunia luar, boleh tengok sendiri di sosial media.

Tanda kiamat berikutnya,

"Muncul lelaki dan wanita yang aktif dalam masyarakat tetapi tidak berada di jalan Allah."

Ini memang berlaku.

"Antara tanda kiamat adalah anak menjadi pemarah, hujan menjadi bencana dan bilangan penjahat begitu ramai."
-Riwayat At-Tabrani

Ketika situasi itu terjadi, seorang ayah merasakan yang memelihara anak anjing adalah lebih baik daripada membesarkan seorang anak.

Seterusnya, akan berlaku perang Armageddon. Ini bukan dogengan. Sebab 3 agama samawi, semua bercerita tentang perang ini.

3 agama samawi, Judaisme (Yahudi), Nasrani (Kristian), dan Islam berbicara tentang perang sebelum kiamat ini.

Jack ada terbaca pasal ramalan bible, berkenaan POTUS (President US) ke 45.
Ada seorang Kristian, Jack tak ingat nama dia. Dia ni meramalkan Potus ke 45 merupakan Potus terakhir.
Dia tak sebut siapa Potus ke 45. Umum tahu bahawa Barack Obama merupakan Potus ke 44.
Calon Potus ke 45 ialah
- Hillary Clinton.
- Donald Trump.
Tetapi situasi berubah apabila isu berkenaan email Clinton mula didedahkan.

Jack juga ada terbaca dalam memo John Podesta. Beliau merupakan orang kuat Clinton.
Dalam memo tersebut, ada menyebut kekecewaan George Soros terhadap pentadbiran Barack Obama.
Dalam memo tersebut, menunjukkan seolah-olah Soros merupakan shadow government disebalik pentadbiran white house.
Soros ada menyebut tentang kegagalan Obama mengawal seorang Perdana Menteri korup di sebuah negara Asia (tak nak sebut)
Obama gagal menyekat pengaruh China. Di mana pemimpin korup tersebut menjalinkan hubungan baik dengan China.
Pemimpin tersebut mula mencari payung baru, selepas melihat payung lama tidak mampu memayungi beliau lagi.
Sama ada Trump atau Clinton yang menjadi Potus, shadow government masih orang yang sama.
Soros ni Yahudi, kulit putih.

Dalam ramalan tadi menyebut, Potus ke 45 mempunyai pengaruh dan populariti seperti JFK (bekas POTUS) yang mati di bunuh sebelum ni.
Pada penggal kedua pentadbiran Potus ke 45, ia akan menjadi tahun-tahun kesengsaraan (kebuluran, maybe masalah ekonomi)
Selepas penggal kedua berakhir, tidak ada Potus ke 46 kerana akan terjadi WWIII.
Potus ke 45 akan terus mentadbir US.

Ada 3 ramalan yang Jack baca iaitu;
1) Bible.
2) Nostradamus
3) Baba Vanga

Dalam manuskrip Nostradamus (bahasa perancis), ada menyebut berkenaan Trump.
Actually bukan semua ramalan Nostradamus adalah tepat. Bergantung pada si penterjemah tu.

Manuskrip Nostradamus, century I, ayat ke 45 (rasanya), ada sebut tentang Trump (terjemahan trumpet)
Si penterjemah manuskrip tu percaya bahawa ayat itu merujuk kepada Donald Trump.

Seterusnya Baba berkata bahawa lelaki tersebut merupakan president US terakhir.
Baba Vanga pernah meramal, akan muncul lelaki kulit hitam yang akan mentadbir US dan ramalan beliau benar-benar terjadi.
Kelmarin(Jumaat,4 November) badan perisikan US mendapat maklumat bahawa Al-Qaeda akan menyerang beberapa lokasi seandainya Clinton menang.

Kembali pada tajuk asal tadi, Armageddon.

Armageddon merupakan peristiwa besar dan perang kehancuran.
Armageddon merupakan perang raksasa yang melibatkan pelbagai pihak.
Kalau lihat pada Global Peace Index 2016, hanya ada 10 negara yang betul2 bebas dari konflik.
Armageddon akan menjadi permulaan bagi sebuah kemusnahan.
Semua negara-negara lain mempunyai konflik dan isu yang mana boleh membawa kepada pertikaian jika tidak diuruskan dengan baik.

Selepas Armageddon, barulah akan muncul Al-Mahdi.
Sebelum kelahiran Al-Mahdi, ada tanda-tanda di langit, iaitu kemunculan bintang berekor.
Bintang berekor ni muncul setiap 3,000 tahun. Kali terakhir ialah pada tahun 1997.
Mungkinkah kedatanganya pada April 1997 mengiringi kelahiran Al-Mahdi?

Sebenarnya terdapat banyak hujah berkenaan bintang berekor ni. Ada yang kata ianya Hale Bopp, ada yang kata Hermes. Wallahualam.

Al-Mahdi muncul di antara tanda kecil & tanda besar kiamat.
Al-Mahdi sendiri tidak tahu yang dia sebenarnya Al-Mahdi. Dan dia sendiri tidak mahu diangkat sebagai Al-Mahdi.
Al-Mahdi merupakan seorang yang mendapat petunjuk. Namanya Muhammad Bin Abdullah.
Sebelum dilantik sebagai Al-Mahdi, dia merupakan seorang manusia biasa yang ada kekurangannya.
Kemunculan Al-Mahdi bukan atas usahanya sendiri dan bukan atas kehendaknya.
Dia sendiri tidak tahu bahawa dia lah Al-Mahdi yang dinanti-nanti.
Dalam tempoh satu malam, Allah mempersiapkan untuknya suatu kaum yang berjumlah sedikit.
Akan terjadi satu pembunuhan, di mana seorang pemimpin telah dibunuh & Al-Mahdi dituduh.
Dia melarikan diri ke Makkah dan di situ dia telah di baiah tanpa kerelaannya sebagai Al-Mahdi.

Selepas kemunculan Al-Mahdi, muncul pula Dajjal. Selepas itu, Nabi Isa, seterusnya Yakjuj Makjuj.

Selepas semua tanda-tanda tadi berlaku, barulah dunia akan menyaksikan keluarnya matahari dari barat.

Selepas kematian Dajjal, kematian Yakjuj Makjuj, kewafatan Al-Mahdi & Nabi Isa, dunia akan berjalan seperti biasa.

Ada yang salah faham, mereka anggap selepas kemunculan Dajjal, dunia terus kiamat. Tidak.

Nabi Isa akan memerintah secara adil dan semua manusia akan menurut perintahnya, sehingga pada masa itu hanya terdapat 1 saja ajaran agama.
Dunia ketika itu dilimpahi dengan kemakmuran dan keamanan.

Selepas Nabi Isa wafat, dunia terus berjalan seperti sediakala. Kemudian, ada manusia yang kembali lalai. Jauh dari perintah agama.
Ada yang kembali melakukan kemungkaran, tidak beragama dan lain-lain.
Sampai satu tahap, jumlah mukmin hanya tinggal sedikit.

Pada saat itu, akan datang suatu malam yang ganjil.
Malam yang ganjil itu menyamai 3 malam (ada yang mengatakan 2 malam), masanya sangat panjang.
Orang mukmin yang kerap bersolat pada waktu malam, bangun menunaikan solat.
Mereka melihat langit, tiada lagi bintang. Kemudian mereka kembali tidur.
Selepas merasa agak lama tidur, mereka bangun. Hari masih gelap. Mereka menunaikan solat sekali lagi. Kemudian tidur.
Kemudian, tidur mereka dirasakan sudah agak lama. Mereka kembali bangun. Masih gelap. Mereka terkejut kerana malam menjadi panjang.
Saat mereka menunggu pagi, menunggu matahari terbit dari timur, tiba-tiba ia muncul dari barat.

Sebahagian daripada manusia yang melihat kejadian matahari terbit dari barat berteriak dan berlari mencari masjid.
Manusia yang kufur sebelum itu, terus beriman. Sedangkan iman mereka ketika itu tidak lagi bermanfaat.
Fenomena matahari terbit dari Barat hanya terjadi selama 1 hari. Kemudian ia kembali terbit dari Timur seperti sediakala.
Ketika itu pintu taubat sudah pun tertutup.
Manusia akan kembali meneruskan kehidupan seperti biasa. Sedangkan pada saat itu dunia sudah berada di gerbang akhirat.

Jika ada seekor kuda melahirkan anak, anak kuda itu tidak akan sempat membesar. Kerana usia dunia ketika itu sudah di penghujung.

Selepas itu akan datang beberapa tanda lain seperti Dabbu Al Ardh, iaitu haiwan yang boleh berbicara, then asap yang menggelapkan bumi.

Yang terakhir barulah tiupan sangkakala.

Malaikat yang bertanggungjawab meniup sangkakala ialah Malaikat Israfil.

Ada pendapat mengatakan terdapat 2 tiupan. Ada pendapat mengatakan terdapat 3 tiupan.

3 tiupan sangkakala,
1) Tiupan goncangan,
2) Tiupan kejutan,
3) Tiupan kebangkitan

Tiupan goncangan merupakan tiupan yang panjang. Goncangan itu dapat dirasa oleh semua yang berada di langit dan di bumi.
Tiupan ini akan melanda seluruh semesta dengan goncangan yang dahsyat. Segala sendi akan tertanggal. Semua ikatan akan putus.
Ikatan yang selama ini kuat menyusun alam dengan rapi & harmoni, semuanya akan terputus.
Akibatnya, gunung ganang akan runtuh menjadi debu berterbangan. Lautan akan mengeluarkan api dan langit akan runtuh.
Seluruh hukum sains dan hukum fizik selama ini yang menyusun alam akan musnah.
Graviti mula hilang. Planet-planet berlanggar. Bintang-bintang berguguran.
Matahari mula kehilangan cahayanya. Sedikit demi sedikit keadaan alam akan kembali kepada asal iaitu seperti sebelum dicipta.
Tiupan ini akan didengari oleh setiap jiwa. Ia akan datang kepada manusia secara tiba-tiba.

Jika ada seseorang sedang menyuap makanan ke dalam mulutnya, dia tidak akan sempat merasa makanan itu.
Jika ada ibu yang sedang menyusu anaknya, dia akan melupakan anak yang disusukannya itu.
Jika ada wanita yang sedang mengandung, kandungannya itu akan gugur.

Tiupan kedua ialah tiupan kejutan (actually tiupan ni termasuk dalam tiupan pertama)
Tiupan kejutan akan membuatkan semua makhluk di langit dan di bumi terkejut lalu mati kecuali 8 makhluk.

8 makhluk yang terkecuali itu ialah
-Jibril
- Mikail
- Israfil
- Izrail
- 4 malaikat pemikul arasy

Kemudian, baru malaikat maut diperintahkan untuk mencabut nyawa Jibril, Mikail, Israfil & 4 malaikat pemikul arasy.
Akhir sekali barulah malaikat maut sendiri dimatikan.
Selepas itu alam semesta berada dalam keadaan kosong.

Then makhluk pertama yang dihidupkan semula ialah Israfil. Israfil diperintahkan meniup tiuapan sangkakala berikutnya.
Bila sangkakala ditiup, roh-roh berterbangan menuju jasad masing-masing.

Sebaik saja dibangkitkan semula dengan kepala bergelumang tanah, orang kafir berkata,
"Ini adalah hari yang sulit."

Demikianlah kisah Kiamat yang diceritakan dari Jack yang Syilah nak share kat korang ^^
Follow Twitter @Jack_Vladamir untuk baca kisah dia yang tersangatlah menarik dan bermanfaat untuk kita semua :)


ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู…

Friday, November 4, 2016

Aisyah's Turn 18, Yay!



Assalamualaikum...
Weeee...

Fuh, again! Tinggalkan blog sampai  bersawang dan berhabuk. 
So, today harini Syilah nak share pasal kejadian beberapa hari yang lepas, which is my friend's brithday and we celebrated at the Curve, Mutiara Damansara. 
Guess kat mana Syilah bawa dia pergi makan?
Dip n' Dip gais wohooo!
Craving so so satisfied and muak gila ya Rabb, HAHAHAHA.



Yes, she is Aisyah.
Happy birthday, Aisyah even right now already past 5 days huhuhuhu.



Memula kami janji ada dalam 5 orang tapi biasalah keadaan kadang-kala tak mengizinkan. So kami pun berdua dating.


Crispies Dip & Mocha Frappe (YES! I'm coffee lover)

After that, dapat call from one of my friend, Aini. Dia kata, boleh datang tengahari. Apa lagi kami 
pun tunggu dia rasanya macam sejam lebih gitu ha.



Ha, nilah Aini. Huhuhu bak kata dia, "muka ketum"


And ta-daa Silvi pun join sekali(Tudung biru itu).
And yes, Aini culik dia kat Poli, masatu dia bebetul habis paper final beb :P


Pancake Mini Tower, Aini craving sangat pancake ni.


Waffle yang selamat dimakan oleh Silvi.


Time ni tak tau lah berapa banyak kali nyanyikan birthday untuk Aisyah. And Thank You Dip n' Dip for making it real and for these Brownies Frappe.


Okay guys. Here, I want to say something about her.
Her name is Aini Zaharah binti Madanos.
Baru sangat perkenalan kami tapi tulah entah macam mana kami boleh rapat gila yang amat. Sebab dia ni humble tau lepastu suka menceriakan orang.
But, one day, dia ni whatsapp Syilah benda merapu. Still remember macam mana ayat dia dulu,
"People come and go, but let me go first." HAHAHAHA, masa tu tak expected apa yang dia cakap jadi kenyataan.
She is leaving.
She will going continue study at Politeknik Banting.
Anyways, nasib baik dekat je. 
Allah Yuftah Alaikum walau di mana awak berada ye.
Semoga ukhuwah yang kita jalin selama ni berkekalan, Insha Allah. Amiin.



This pretty girl pula namanya, Silvi Putri Utami. I know her name so unique :P
Ni pun tak taulah kisah macam mana kami boleh rapat. 
I wish we can make some time to meet again :)





And for your information, there come from different background which is from Kota Damansara, Sungai Buloh, and Subang ><


That's all story for today.

Coming up story after I finish my final exam Semester 1.
Wish me luck :)







































































































Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com