Pages

Friday, May 26, 2017

It's Over!




Yuhuuu, I'm back! Finally I did it, struggle on myself at Semester 2 STPM๐Ÿ‘Œ
Alhamdulillah, it's over with History paper yesterday. And after this 2 weeks school holiday, Semester 3 and the last ever semester I will go through it. May Allah ease everything. 

Ok gais, for my post today Syilah nak cerita mengenai percutian Syilah ke Penang!!!!! Pergi memang tak dirancang, pada mulanya pergi Kedah sebab ada kenduri kahwin kakak saudara and then Syilah sekeluarga singgah ke Penang selama 2 hari. Dahlah pergi sebelum exam tau, final exam gitu haaa. Tapi serious lah cakap best sangat sebab memang release stress before exam. A big thanks to my abah, Encik Mail sebab bawa pergi bercuti tanpa dirancang, hehe.๐Ÿ’“

Bertolak dari KL ke Kedah malam masa tu, 19/5 hari Jumaat. And nak dipendekkan cerita, masa tu jalan memang sangat jammed penuh dengan kereta. But we through it sampai ke Kedah dalam jam 5 pagi masatu. And check in kat sebuah hotel D'Vista Hotel namanya package dengan disediakan breakfast keesokan harinya. Ok, Syilah nak skip part Kedah ni so I will go move to Penang๐Ÿ‘€


Masa lalu kat jambatan Pulau Pinang pun dah rasa excited sebab sepanjang laluan ni pemandangan dia cantik sangat, ada laut๐Ÿ’ž


Check in hotel and yang paling best dekat sangat nak ke pantai. Jalan kaki je lepastu ada pasar-pasar kat tepi jalan ni. Pasar dia panjang weh and rambang mata juga lah nak shopping hehe.


Tertarik dengan bot dalam hotel ni๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ *pepelik je Syilah ni aduh!


Pemandangan waktu pagi and disertakan buffet breakfast sekali!


Syilah nak post semua video tapi kat dalam blog ni macam mana? Sebab nak tunjuk main jet ski. Huhu๐Ÿ˜ฒ


Menikmati pemandangan alam. Tenang sangat lepastu rasa taknak balik KL. Buku-buku semua hilang entah ke mana masatu. Fikir seronok je masatu and dapat mandi tepi pantai. What a good feeling that time๐Ÿ˜‚


The best and most popular Nasi Kandar at Penang. Waktu ni waktu kemuncak sebab apa? Sebab time tengahari weh. Memang beratur panjang sangat but we are so lucky sebab tetiba ada waiter ni suruh kami duduk and dia hidangkan makanan buat kami. Makanan yang dia hidangkan pun sangat cepat. Salute lah dengan restoran ni. Makanan pun memang sedap sangat!


One of our dishes. Tak sempat nak tangkap gambar kari kepala ikan dia. Besar sangat, puas dan mengenyangkan๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Oh btw ayam dia sedap sangat and so crispy. Nyum Nyum.


Penang Street Art. Wajib pergi sini kalau datang Peanng okay. Ada 22 tempat yang menarik dan boleh bergambar but sempat singgah 5 out 22 sebab adik kecil dah menangis. Cuaca pun memang menguji kesabaran sebab panas lit-lit haa.


Masa nak datang shopping sini, korang kena pandai tawar-menawar. Especially kat market street tu. Sebab peniaga ramai Bangla lepastu harga dia tinggi. Bila kita taknak beli kat mereka, automatik harga tu dia turunkan serendah-rendahnya sampailah kita beli barang tu kar dia. Korang kena pandai survey if nak beli ole-ole dari sini okay. And most import, dorang selalu cakap barang tu ORI tapi tak pun. Please jangan cepat percaya hahahahaha. Berbelanja lah dengan bijak ye๐Ÿ‘
Syilah just beli keychain Penang je untuk kasi souvenir kat kawan-kawan๐Ÿ™ˆ


Begitulah cerita ringkas percutian Syilah ke Pulau Pinang. Rasa macam tak puas nak berjalan. Rasa nak teroka lagi banyak kat negeri Pulau Pinang ni. I will make sure akan datang sini one fine day๐Ÿ˜
Emmm, siapa kata kat Malaysia tak ada tempat menarik kan. Banyak je tempat menarik. So, yeah. Lagi 2 buah negeri belum jelajah lagi. KELANTAN and SARAWAK !!!! Coming soon okay. And my bucket list Travel in Malaysia will done๐Ÿ™†๐Ÿ™†๐Ÿ™†๐Ÿ’ƒ

And, Syilah nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa di Bulan Ramadan ini. Semoga amalan kita semua diberkati oleh Allah S.W.T. 
See ya in next entry!✌



Sunday, May 14, 2017

Final Sem 2 Is Around




Selamat Hari Ibu kepada ibu-ibu di seluruh Malaysia! Especially to my beloved mom, Noraslina binti Mohd Zain๐Ÿ’ž

Ok gais, I will be busy for a week or maybe a month because of my final sem 2. Pray for me๐Ÿ˜ก
But before that, I wanna share about one of these restaurant that served a good foodzzzz that I and my family ate yesterday๐Ÿ‘…
Location: Swensen Ice Cream Factory, Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur



Banana Split. At that time, kitaorang semua excited sebab tengok aiskrim dia berasap HAHAHAHA. Tapi aiskrim dia memang superb sedap. Nama pun restoran aiskrim kan, so this is one of their big special!


Kat sini pun ada pasta tau. And pasta dia pun sedap sangatttt.


And ta-daaa. This is my burger, Grilled Chicken Burger. Burger dia sangat besar dan sangat puas bila dimakan. Coleslaw dia pun sedap, sama rasa macam KFC punyaaa๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
And oh btw, Syilah order air Tiramisu Coffee. Sedap and dia memang serve dalam kategori air panas.

And after that, kami sekeluarga berjalan around shopping mall Sunway Putra Mall ni. Biasalah kalau peant-penat berjalan, mesti perut rasa lapar even sedikit especially my tummy.


Dah lama craving Churros ni and finally dapat pun. RM10.50 for 6 pcs. Syilah pilih perisa Almond. Tak keras and dia lembut๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Rasa macam tak puas 6pcs tu๐Ÿ˜‚

Alamak! So, I'm in hurry. Prepare myself for final sem 2. Wish me luck okay.
Bye!
See ya in next entry๐Ÿ‘‹❤







Saturday, May 6, 2017

Blue Sky Tag: 33 about Syilah




P/s: I really don't have a time to do my own banner, like everyone did. Just open my laptop for doing my assignment. But sebab tak nak orang tunggu lama jawapan dari kita, so let's ๐Ÿ‘€
And oh yeah Syilah dapat 3 tag from both of them. So total of my questions will be 33, wow HAHAHA. Thank you for tagging! ๐Ÿ˜ƒ


RULES:

- Thank the person who tagged you (Big thanks to Amerzing, Putri Athierah & Fairuz Aqilah)
- Answer their 11 questions
- Tag 11 people
- Give them 11 questions to answer

QUESTIONS

From Amer:

1. If you suddenly found yourself turned into woman/man. How would you spend your day?
  • This question look alike on anime movie, Kimi No Nawa (Your Name) who changed their body (woman/man) every morning and using that body for one days. Just wow! Haha, can't move on from that movie. I would probably being more braver and can do anything such as confess my feeling towards crush, or maybe unashamedly dealing with public. HAHA!
2. Tell me the most awkward moment in your life?
  • When colliding with a crush + I don't know what to says when around him. HAHAHAHA and also with stranger (especially man)
3. What are the best and worst purchases you have made?
  • The best purchases was when I treats family meals using my 1st salary in 2015 at Sunway Putra Mall while the worst mistakenly buy a wrong item ugh menyesal sampai ke sudah.
4. If you have a chance to change your name, what will it be and why?
  • I love my own name. Even when I have a chance to change it, I would still choose my own name. 
5. Who is the messiest person you know?
  • I don't have one. 
6. What are the most useless talent do you have?
  • Sleeping?
7. Who is the fourth person n your missed call list?
  • My mom and I call her as Mama๐Ÿ’•
8. What is your favourite TV show?
  • I don't usually watch TV (only movie) but baru-baru ni layan cerita Cucu Tauke Beras. Sebab tertarik dengan Zahirah Macwilson๐Ÿ˜Š and Running Man!!!
9. What was your first thought when you woke up this morning?
  • Today is Friday, 5 May 2017. Morning class and wanted to go a little bit late but it's imposibble cause my studies from my house took 1 hour and half to reached there. 
10. What are you completely give up and done with?
  • Put high expectations on people.
11. Do you think my questions are ridiculous?
  • Nope at all. I'm enjoying myself to answer completely๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

From Putri Athierah:

1. Jika diberi peluang untuk jadi halimunan for one whole day, apa yang korang buat?
  • Pegi ke kedai makan dan makan secara percuma hehehehehe๐Ÿ˜ˆ or ke rumah member tengok aktiviti yang mereka lakukan๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
2. Apa perangai buruk dekat diri korang yang korang teringin nak buang and kenapa?
  • Kelam kabut dan panas baran. Sebab dua-dua ni semua kerja tak lengkap and messing.
3. In your opinon, apa bestnya blogging?
  • Kita punya own blog atas nama kita and dapat luah apa yang kita nak dan berkongsi pengalaman hidup and so on. Besides that, dapat tambah kenalan.
4. Suka or teringin nak travel? Ke mana and kenapa?
  • Sangat sukaaaaaaaaaaa nak travel. Kalau dalam Malaysia ni semua negeri dah jelajah kecuali Sarawak, Kedah, and Kelantan, Hoping one day dapat jelajah ketiga-tiga tempat ni. And kalau kat oversea, teringin nak ke Jepun and Quebec, Canada sebab suka tengok keunikan negara mereka๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
5. List your 5 favourite singer/ bands followed by one song yang diaorang nyanyi.
  • The Chainsmoker- Roses, All We Know
  • Bruno Mars- When I Was Your Man, That's What I Like
  • Marian Hill- Down
  • Bigbang- Girlfriend
  • All OST Goblin especially Stay With Me by Chanyeol and Punch
6. Most unforgettable experience masa zaman sekolah.
  • Selalu dapat surat cinta. Ops! Hahaha, but it's true ๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š
7. Do you like to be a leader or more to a follower?
  • I like being leader. And bahagikan tugas kepada beberapa orang supaya kerja tu dapat berjalan dengan cepat dan lancar.
8. Thing(s) that you fear the most.
  • Lost someone that I love damn much especially my family and friends ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
9. List 10 words that describe yourself. 
  • Seorang yang kelam kabut.
  • Pemalu bila jumpa orang baru or stranger.
  • Sangat cinta dan sayang akan haiwan kucing๐Ÿ˜ป
  • Menepati masa.
  • Sangat meminati subjek Sejarah kerana "beliau" bercita-cita ingin menjadi Pensyarah Sejarah. Insya Allah. Aamiin.
  • Mesra dan mudah untuk buat kawan, hehe.
  • Suka makan, tengok movie, and baca novel.
  • Gemar minum coffee but not that black. I love mocha and caffein.
  • Suka warna BIRU dan MERAH.
  • Dan banyak lagi selain 10 senarai ini.
10. Pernah addicted/ obses dengan any person/ things/ anything tak?
  • Addicted dengan barang like kasut and baju.
11. One thing yang korang teringin sangat nak ada kat negara kita/ one thing kat negara kita yang korang teringin nak ubah.
  • Kalau boleh nak ada pemimpin negara yang bukan macam sekarang and jadikan Malaysia setanding dengan negara-negara luar yang lain. Jangan kecam ye! hehe.

From Fairuz Aqilah:

1. If you are stranded on an uninhabited island with nothing, what is the first thing you do?

  • I want to back home. Tak suka sorang-sorang. At least ada seorang peneman.
2. Which one is more important for you, wristwatch or sunglasses?
  • Of course, wristwatch. Masa itu emas๐Ÿ˜Š
3. What is the one of phobias that you have? Explain briefly.
  • Phobia when giving too much opportunity to people but people tak hargai langsung and suka ambil kesempatan.
4. How often you change your bed sheet?
  • Once in week.
5. What is the last letter in your name? Create one word using the letter.
  • "H". Hi.
6. Mind to share with me some of your personal fitness tips?
  • Tak makan malam and jogging. Kalau malas sangat, buat push up 20 kali kat rumah.
7. What is the most unforgettable childhood memory of yours?
  • Dapat luangkan masa dengan arwah Tok Wan (atuk) belah mama. Still remember until now arwah selalu cakap, "Cucu Tok Wan nakal-nakal." Sebab dulu kami adik-beradik memang nakal. 
8. How do you manage your stress?
  • Eat chocolate or ambil wudhuk. Moga-moga segala kekusutan kita hilang.
9. What was your first impression of me?
  • Boleh buat kawan ni. And yay until now jadi kawan even melalui blog. Sebab selalu singgah and komen blog Syilah. Tqqq๐Ÿ’‹๐Ÿ’“
10. To be honest, what do you think of my blog?
  • Kemas sangat dan cantik. Tak serabut. Pastu header blog cantik sangat. I wish you can make me one? haha. Sebab Syilah lemak bab create header ni.
11. Do you have any advice and/or recommendation to improve my blog to be better?
  • Put a new background maybe. Supaya jadi lebih "wow" gitu. Hehe.

So, that's it. Complete 33 answering! Yay to me๐Ÿ™Œ 


TAG 11 OTHER PEOPLE


QUESTIONS:

1. Apa yang membuatkan tercetusnya idea untuk adakan blog dan apa rahsia di sebalik nama blog korang itu?
2. Belajar di mana sekarang dan dalam course apa?
3. Movie latest yang korang dah tengok and cadangkan movie apa yang patut Syilah tengok?
4. Macam mana nak hadapi masalah dalam hidup dan masalah itu terbawa sampai ke tempat kerja/sekolah/universiti/kolej?
5. Perkara yang tidak dapat dilupakan sehingga kini?
6. Berapa negeri di Malaysia sudah korang travel?
7. Barang yang paling disukai dan sayang?
8. Jumlah gaji pertama yang diperoleh dan buat apa dengan gaji pertama itu?
9. Minat baca novel? Novel apa yang paling best setakat ini?
10. Universiti dalam Malaysia atau luar negara yang terbaik? Mengapa?
11. Apa kekurangan blog Syilah yang perlu diperbaiki? 






Tuesday, May 2, 2017

Review Movie Anime Top 4





Holla!
Back again and ada beberapa jam je lagi nak ada class pagi huahuahua. Tak puas rasanya. And esok junior form 6 nak masuk. HEHEHEHE. Can't wait for it untuk merasa jadi Senior even form 5 memang jadi senior but this feeling lain bila kita masuk form 6 ye๐Ÿ˜Ž

Ok another review movie but this time movie ANIME pula. HEHEHEHEHEHE. Macam mana boleh terjebak? Hm, Syilah pun taktau. Rasa macam nak beralih arah ke genre anime pula. Before that, semua movie yang Syilah tengok memang online bukan download punya. Yang nak tengok tu boleh ke SINI and search movie anime yang korang nak tengok. So, Syilah nak senaraikan top 4 movie paling best yang Syilah pernah tengok setakat ini ๐Ÿ‘€

1. Kimi No Na Wa (Your Name)


Dia pun storyline agak best. Cerita dia macam ni seorang gadis sekolah tinggi yang tinggal di bandar Itomori di rantau Hida pergunungan Jepun, nama dia Mitsuha. And dia ni bosan gila tinggal kat bandar Itomori sebab bandar ni kira perkampungan juga lah. Then, dia make a wishes yang dia nak jadi lelaki Tokyo yang hensem. Entah macam wishes Mitsuha ni became true. Dia bertukar tubuh badan dengan lelaki Tokyo bernama Taki. Tapi sekejap je. Every morning mereka bangun tidur, mereka ada di dalam tubuh badan yang sebaliknya. Maka, bermulalah episod-episod cerita dalam movie ni. Nak tahu? Kena tengok mehhh. Meh tengok kat SINI. Syilah dah sediakan link dia terus ke cerita dia๐Ÿ˜ƒ

2. Ookami Kodomo No Ame To Yuki (Wolf Children)


Yang ni paling menyentuh perasaan jugalah. Dapat rasa betapa tabahnya seorang ibu ni dalam membesarkan anak-anak dia even anak dia seekor serigala. 


Even si suami dah mati, dia masih tersenyum dan mampu ketawa dalam menjalani setiap liku-liku kehidupan dia. I wish I can be like her๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Geram jugalah sebab anak dia comel and lasak. Cerita ni mengenai seorang wanita yang bernama Hana jatuh cinta dengan si lelaki ni lupa lak apa nama dia. Dia ni separuh manusia and serigala. So, leaps jatuh cinta mereka pun berkahwin dan mempunyai anak yang pertama iaitu Yuki. Tak lama lepas tu Hana mengandungkan Ame. Then, yang sedihnnya si suami berburu nak cari makanan untuk family dia sebab yelah dah bertambah kan anak then dia tak balik rumah. Rupanya dia matiiii huwaaa kkk emo pula em. Next, si Hana dapati susah nak control anak-anak dia dan bawa mereka semua berpindah ke kawasan yang jauh dari kejiranan dan besarkan mereka di situ. So, itu serba sedikit jalan cerita dia. Kena tengok ok. Tengok kat SINI. hehe

3. Hotarubi No Morie E (Into the Forest of Fireflies Light)


Well, yang ni pun quite best. Supernatural kinda romantic. Movie ni pendek je. Tak silap dalam 45 minit. Yang ni taktau nak describe macam mana sebab kena tengok sendiri lah. HAHAHAHA. Yang penting lelaki ni bukan manusia nama dia Gin, and that girl nama dia Hotaru. Syarat dia ni manusia tak boleh pegang dia secara fizikal sebab kalau tak dia akan hilang buat selamanya. Nak tahu dia hilang ke tak try lah tengok sampai habis? Boleh ke SINI untuk layan movie ini. 

4. Kotonoha No Niwa (The Garden of Words)


Yang ni kurang sikit sebab jalan cerita dia slow. Tapi gagahkan diri tengok juga. HAHA. So cerita ni mengenai seorang budak lelaki berumur 15 tahun yang bernama Takao Akizuka dan seorang wanita berumur 27 tahun, Yukari Yukino. Haaa nampak tak perbezaan umur tu. 12 tahun beb tapi si Akizuka ni dah jatuh cinta dengan Yukino. Mereka ni jumpa ke satu tempat kebetulan masa tu hujan. And dari situ mereka berkenalan. And oh yeah si Akizuka ni bercita-cita nak jadi tukang kasut. Tanpa disangka, Yukino tu seorang cikgu di sekolah Akizuka. Huehuehue. Nak tahu apa yang terjadi, moh ler tengok kat SINI. Yeah!

Ok, that's all for today antara review movie anime. Tapi rasanya Syilah memang ikut turutan setiap movie tu. And so far yang paling best antara 4 ni, Wolf Children
Selamat menonton!๐Ÿ˜‡




Sunday, April 30, 2017

Sengsara








Aku ingin keluar,
Keluar dari kesengsaraan ini.
Aku ingin pergi,
Pergi dari kegelapan ini.

Mengapa begitu perit,
Kesengsaraan dan kesedihan ini?
Tidak layakkah untuk aku merasa erti kebahagiaan sebenar?

Hari demi hari,
Silih berganti.
Keadaan yang sama.
Dan masih sama.
Hingga aku tewas dalam kesengsaraan ini.

Sunday, April 23, 2017

13 Reasons Why






Yo wassup. Back again! ✌๐Ÿ‘€
So here, another story.
Korang dah tengok series 13 Reasons Why? Seriously korang kena tengok. Sangat best! And for those yang dah tengok, apa pandangan korang pula? Bagi yang tak ada Netflix, korang boleh tengok secara online dengan menggunakan internet yang laju semestinya. So, boleh pergi ke SINI terus.


"13 Reasons Why ni diilham dari sebuah novel by Jay Asher dan series ni keluar 31 Mac 2017 di Netflix. Cerita ni mengenai seorang pelajar perempuan yang bernama Hannah Baker, yang membunuh diri dia atas sebab-sebab tertentu."


Well, kalau nak tau kenapa dia ni bunuh diri korang kena layan cerita ni sampai HABIS! Sebab yeah semua rahsia ni ada dalam series ni, hehehehe. I think this is best series and banyak bagi pengajaran. 


Selena Gomez ni penerbit eksekutif series 13 Reasons Why๐Ÿ‘๐Ÿ˜


This is Hannah Baker and Clay. Clay ni kawan lelaki rapat dia and kiranya ni crush lah.

Ok, bagi memudahkan pembaca untuk lebih memahami. So here Syilah ringkaskan serba sedikit....




Well, kadang-kadang Syilah pun rasa macam apa yang Hannah Baker ni alami. Kadang kita jangan terlalu memendam perasaan sangat sebab YA, memang makan diri melainkan diri sendiri pandai mengawalnya. That feeling bila tak ada yang memahami kita. Even kita ada seorang kawan rapat pun belum tentu dia dapat memahami kita๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”


Tapi, tak semua orang macam ni juga. Hannah Baker jadi macam ni sebab semua kesalahan orang tunding jari kat dia even tu bukan salah dia pun. Orang just letak semua kesalahan kat bahu dia demi menjaga status dan muka mereka. And the worst things, tak nak ambil TANGGUNGJAWAB atas kesilapan masing-masing.


Antara barisan pelakonnya.



Solutionnya hanya lah satu. Sentiasa berkomunikasi dengan seseorang dan cari seseorang yang boleh bantu kita supaya kita tak ambil keputusan untuk buat perkara yang teruk atau bunuh diri.

That's all for today. See ya in next post!๐Ÿ‘‹












Sunday, April 9, 2017

Review Movie: The Boss Baby, Beauty and The Beast & Orphan



 Back again! Tersangatlah busy sebab Syilah banyak sangat assignment nak kena submit bulan ni juga dengan presentationnya lagi. So, hari ni berkesempatan nak cerita kat korang semua pasal Syilah layan 3 movie dalam 1 hari. Muahahahaha. Actually semalam tapi hari ni baru berkesempatan nak bercerita๐Ÿ˜
Ok, tanpa membuang masa. Here it is!

1. The Boss Baby


Mula-mula rasa macam nak tengok movie ringan-ringan sikit nak lepaskan stress semua tu. So, cartoon jadi pilihan. Memandangkan movie ni pun ada keluar kat wayang. Tapi, Syilah tengok kat internet tau. Which is Syilah pasang kat TV + tambah volume kuat macam kat wayang tu๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Baru gempak! So, for those yang nak tengok movie online secara PERCUMA boleh ke SINI
And korang search je movie apa yang korang nak tengok, semua ada๐Ÿ‘


Ok, movie ni bagi Syilah best lah and mudah terhibur plus baby dalam movie ni cute gila. So, yang suka tengok cartoon or nak try, Syilah recommend movie ni. Baby dalam ni bukan sebarang baby tak. Haaa, kecil-kecil dah boleh bercakap pe semua and dia ada misi rahsia dia yang tersendiri. Kalau nak tau, tengok lah ye. 

2. Beauty and The Beast


Rasanya ramai yang tak sabar masa tengok trailer movie ni kan. And dengar banyak gosip pasal movie ni kena sekat kat Malaysia sebab ada watak gay. Tapi, alhamdulillah maybe pihak Lembaga Penapisan Filem dah potong scene tu sebab Syilah tengok movie ni pun takda scene gay pun๐Ÿ˜‚




Oklah bagi Syilah movie ni biasa-biasa je. Syilah tengok sebab Emma Watson je tau. Emma Watson.
Movie ni macam teater sebab banyak babak nyanyian. And so lucky suara dalam movie ni sedap didengar. Penuh dengan fantasi and imagination but BEST!

3. Orphan


And lastly. Orphan. Ok, movie ni tersangat lah creepy. Semuanya sebab budak ni. Eeeee rasa geram pula. HAHAHAHAHA. Asyik berdebar je nak tengok setiap jalan cerita dia. And the worst dia BUNUH orang beb dengan kapak, pisau. Ugh!



Cerita ni pasal Kate(ibu) kehilangan seorang bayi dalam kandungan dia. Dia ni ada 2 orang anak. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Yang perempuan tu comel sangat and dia bisu and pekak. And, one day, Kate dengan John pergi ke rumah anak yatim, something like that, and tertarik dengan seorang budak perempuan ni. This girl, name Esther. And disebabkan mereka ni tertarik, dorang nak bawa Esther ni and jadikan anak angkat. Maka, bermulalah episod-episod gelap dalam keluarga ni.
Haaa, nak tau lagi? Kenalah layan movie ni. I think the best lah. And Syilah memang suka Thriller Movie ni. Rasa best and berdebar je hehe.

Ok, that's all for today. Kalau ada movie best yang lain, jangan lupa recommend juga kat Syilah ye.
See you in another post!✌๐Ÿ’“




Wednesday, March 29, 2017

Review K-drama: Tomorrow With You



Selepas kdrama Goblin dah tamat, muncul kdrama yang TERBARU, iaitu Tomorrow With You ๐Ÿ’˜
Serious memang best! Korang patut sangat tengok. Drama ni ditayangkan kat channel tVn tapi dah habis. So, korang boleh tengok kat internet and Syilah recommend tengok kat >SINI<
Syilah tertarik nak tengok drama ni masa tengah scroll kat Twitter then ternampak orang sibuk bercerita pasal drama ni. So, disebabkan tertarik lah Syilah layan sampai habis tau๐Ÿ˜‚ And lagipun suka tengok actress dia, Shin Min Ah yang ada 2 lesung pipit kat pipi dia. Cute sangatttt๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


And drama ni ada daya tarikan dia yang tersendiri antara 2 pelakon ni. Sangat sweet. Boleh berangan nak kahwin cepat-cepat tau๐Ÿ˜‚

So, Syilah nak bagi serba sedikit sinopis pasal drama ni:

"Drama ini mengenai kisah percintaan antara seorang pengembara masa which mean Time Traveller and his wife. Yoo Soo Joon (Lee Je Hoon) ini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat hartanah. Nama syarikat dalam drama ni MyReits, yang ada keupayaan untuk mengembara perjalanan melalui masa sama ada future or past melalui Subway (keretapi bawah tanah). Song Ma Rin (Shin Min Ah) ni isteri lelaki tadi and bekerja sebagai jurugambar bebas. Jadi, si suami ni dapat ramalkan  masa depan hidupnya. Bila waktu dia mati and so on. So, untuk selamatkan diri dia ni, dia ada juga jumpa dengan orang yang sama dengan dirinya yang boleh mengembara masa. Orang ni suruh dia berkahwin dengan seorang wanita ni, kononya hidup Yoo So Joon dapat diubah. Jadi, disebabkan dia nak ubah takdir hidup dia, dia putuskan untuk berkahwin dengan Song Ma Rin untuk mengelakkan nasib yang dia mati masa dia tengok future dia tu."
 Nak tahu lebih lanjut? Korang kena tengok sendiri sebab Syilah taknak spoilkan mood orang yang belum tengok๐Ÿ˜
Bila korang layan drama ni serious cakap perasaan geram paling banyak and akan banyak sumpah seranah. HAHAHAHA. Sedih tu memang sedih tapi tak sesedih macam drama Goblin๐Ÿ˜‚ *i can't move on


Sweet kan dorang? Haaa lagi sweet kalau korang layan cerita ni sampai habis tau๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Dorang berdua ni serious cute. HAHAHAHA. Omg! You guys must watch it!

Lepas ni nak fikir drama Korea apa lagi best. Dengar cerita drama Strong Woman Do Bong Soon macam best. But, I'm looking for it. And kena tengok ada masa ke tak. Sebab assignment sampai sekarang tak sesiap lagiiii๐Ÿ˜”

Ok, that's all for today. Korang kena tengok tau. Sekali dah layan sampai final episod korang tengok. And for me, 2 episod terakhir paling mendebarkan and sangat sedih.




Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com