Pages

Wednesday, March 29, 2017

Review K-drama: Tomorrow With You



Selepas kdrama Goblin dah tamat, muncul kdrama yang TERBARU, iaitu Tomorrow With You ๐Ÿ’˜
Serious memang best! Korang patut sangat tengok. Drama ni ditayangkan kat channel tVn tapi dah habis. So, korang boleh tengok kat internet and Syilah recommend tengok kat >SINI<
Syilah tertarik nak tengok drama ni masa tengah scroll kat Twitter then ternampak orang sibuk bercerita pasal drama ni. So, disebabkan tertarik lah Syilah layan sampai habis tau๐Ÿ˜‚ And lagipun suka tengok actress dia, Shin Min Ah yang ada 2 lesung pipit kat pipi dia. Cute sangatttt๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


And drama ni ada daya tarikan dia yang tersendiri antara 2 pelakon ni. Sangat sweet. Boleh berangan nak kahwin cepat-cepat tau๐Ÿ˜‚

So, Syilah nak bagi serba sedikit sinopis pasal drama ni:

"Drama ini mengenai kisah percintaan antara seorang pengembara masa which mean Time Traveller and his wife. Yoo Soo Joon (Lee Je Hoon) ini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat hartanah. Nama syarikat dalam drama ni MyReits, yang ada keupayaan untuk mengembara perjalanan melalui masa sama ada future or past melalui Subway (keretapi bawah tanah). Song Ma Rin (Shin Min Ah) ni isteri lelaki tadi and bekerja sebagai jurugambar bebas. Jadi, si suami ni dapat ramalkan  masa depan hidupnya. Bila waktu dia mati and so on. So, untuk selamatkan diri dia ni, dia ada juga jumpa dengan orang yang sama dengan dirinya yang boleh mengembara masa. Orang ni suruh dia berkahwin dengan seorang wanita ni, kononya hidup Yoo So Joon dapat diubah. Jadi, disebabkan dia nak ubah takdir hidup dia, dia putuskan untuk berkahwin dengan Song Ma Rin untuk mengelakkan nasib yang dia mati masa dia tengok future dia tu."
 Nak tahu lebih lanjut? Korang kena tengok sendiri sebab Syilah taknak spoilkan mood orang yang belum tengok๐Ÿ˜
Bila korang layan drama ni serious cakap perasaan geram paling banyak and akan banyak sumpah seranah. HAHAHAHA. Sedih tu memang sedih tapi tak sesedih macam drama Goblin๐Ÿ˜‚ *i can't move on


Sweet kan dorang? Haaa lagi sweet kalau korang layan cerita ni sampai habis tau๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Dorang berdua ni serious cute. HAHAHAHA. Omg! You guys must watch it!

Lepas ni nak fikir drama Korea apa lagi best. Dengar cerita drama Strong Woman Do Bong Soon macam best. But, I'm looking for it. And kena tengok ada masa ke tak. Sebab assignment sampai sekarang tak sesiap lagiiii๐Ÿ˜”

Ok, that's all for today. Korang kena tengok tau. Sekali dah layan sampai final episod korang tengok. And for me, 2 episod terakhir paling mendebarkan and sangat sedih.




6 comments:

aizu said... [Reply]

Wah macam best je kdrama ni, nanti nak try layanlah ๐Ÿ˜€ harap tak banyak la sesi sumpah menyumpah screen laptop nanti hahaha

Mat Jo said... [Reply]

setakat nie matjo layan runningman je, tu pun da lama tak tengok, :)

Amer Ridzuan said... [Reply]

Tgk drama cintan cintun ni best, boleh berangan kawin awal. Tapi hakikatnya bila dah kawin, tak sama mcm drama pon hahaahha

affriena zubil said... [Reply]

sis tak leh move on lagi dengan goblin !! :P

Fairuz Aqilah said... [Reply]

Pulak daaahhhhh... Goblin pun tak habis tengok lagi nih. Yang ni pun nampak syok! Aduhaiiii... ๐Ÿ’‹

Nabila Syifa said... [Reply]

Xtgk lg

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com