Pages

Wednesday, March 29, 2017

Review K-drama: Tomorrow With You



Selepas kdrama Goblin dah tamat, muncul kdrama yang TERBARU, iaitu Tomorrow With You ๐Ÿ’˜
Serious memang best! Korang patut sangat tengok. Drama ni ditayangkan kat channel tVn tapi dah habis. So, korang boleh tengok kat internet and Syilah recommend tengok kat >SINI<
Syilah tertarik nak tengok drama ni masa tengah scroll kat Twitter then ternampak orang sibuk bercerita pasal drama ni. So, disebabkan tertarik lah Syilah layan sampai habis tau๐Ÿ˜‚ And lagipun suka tengok actress dia, Shin Min Ah yang ada 2 lesung pipit kat pipi dia. Cute sangatttt๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


And drama ni ada daya tarikan dia yang tersendiri antara 2 pelakon ni. Sangat sweet. Boleh berangan nak kahwin cepat-cepat tau๐Ÿ˜‚

So, Syilah nak bagi serba sedikit sinopis pasal drama ni:

"Drama ini mengenai kisah percintaan antara seorang pengembara masa which mean Time Traveller and his wife. Yoo Soo Joon (Lee Je Hoon) ini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat hartanah. Nama syarikat dalam drama ni MyReits, yang ada keupayaan untuk mengembara perjalanan melalui masa sama ada future or past melalui Subway (keretapi bawah tanah). Song Ma Rin (Shin Min Ah) ni isteri lelaki tadi and bekerja sebagai jurugambar bebas. Jadi, si suami ni dapat ramalkan  masa depan hidupnya. Bila waktu dia mati and so on. So, untuk selamatkan diri dia ni, dia ada juga jumpa dengan orang yang sama dengan dirinya yang boleh mengembara masa. Orang ni suruh dia berkahwin dengan seorang wanita ni, kononya hidup Yoo So Joon dapat diubah. Jadi, disebabkan dia nak ubah takdir hidup dia, dia putuskan untuk berkahwin dengan Song Ma Rin untuk mengelakkan nasib yang dia mati masa dia tengok future dia tu."
 Nak tahu lebih lanjut? Korang kena tengok sendiri sebab Syilah taknak spoilkan mood orang yang belum tengok๐Ÿ˜
Bila korang layan drama ni serious cakap perasaan geram paling banyak and akan banyak sumpah seranah. HAHAHAHA. Sedih tu memang sedih tapi tak sesedih macam drama Goblin๐Ÿ˜‚ *i can't move on


Sweet kan dorang? Haaa lagi sweet kalau korang layan cerita ni sampai habis tau๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Dorang berdua ni serious cute. HAHAHAHA. Omg! You guys must watch it!

Lepas ni nak fikir drama Korea apa lagi best. Dengar cerita drama Strong Woman Do Bong Soon macam best. But, I'm looking for it. And kena tengok ada masa ke tak. Sebab assignment sampai sekarang tak sesiap lagiiii๐Ÿ˜”

Ok, that's all for today. Korang kena tengok tau. Sekali dah layan sampai final episod korang tengok. And for me, 2 episod terakhir paling mendebarkan and sangat sedih.




Sunday, March 26, 2017

Happy Birthday To Me!






Yay! Happy Birthday to me๐ŸŽ‚
Sanah Helwa! Bon Anniversaire! Saeng-il Chugha!

  Actually my birthday was 5 days ago which is on 22 March๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ I already wanted to post it but had no time. Wow, I'm really totally busy with my assignment! But, here. As long it's not end of March๐Ÿ˜„
So, I'm gonna share with you guys about that days. 


This beautiful cake by Abah and my Mama๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž


This girl, Aisyah spamming my whatsapps at midnight just to asked me to go out with her on that days. Gosh! I'm just letting her spamming and give that answers on the next days. But, you know what even I don't get any special suprise kebaboom like everyone got. But, it's different when I'm with Aisyah๐Ÿ˜‚

So, we met at the Curve and she brought me to Secret Recipe. Oh! If you want to know on that special days Secret Recipe made special PROMOTION at 2 for RM20. Yay! Bless that days, SPECIAL PROMOTION ON SPECIAL DAYS


Yay! Got a Blueberry Chocolate Cheese from her๐Ÿ’‹
Did you guys want to know what she doing after I blew that candle?๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
For who used to watch K-drama Goblin, you know what will happen!


YES! You are correct. Congratulation!๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ
Well, not the REAL GOBLIN appears at my sight but this handmade potrait of Goblin by Aisyah made me so so so so THANKFUL AND BLESS. I felt like Gong Yoo truly appears on that time๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Thank you, Aisyah for making my wishes became TRUE ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ


So, we ordered Spagehetti Beef. The tastes so YUMMY. And I also made an ordered Toffee Ice. I'm just wanted o try but nahhhh. I don't like it. I think the tastes same with Cadbury Toffee that I bought last month but not๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Ok guys. At this time, I'm angry at Aisyah because she always on the phone and typing, typing, typing. It's make me so frust on that days because well come on. Foods is coming! So, let's eat at peace. HAHAHAHAHA. And suddenly, she get up on her sits. She says that she met one familiar face like our senior at school. And that time, I was like "oh okay." Let's eat and don't talk much!

Fuhhh, I don't know why Aisyah smiling like that and pap! Azleena coming!!!!!! Woahhh. Ok guys I'm not expected anything okay because she whatsapps me that she can't join us because her mother don't let her go out. I'm just like okay, "Syurga di bawah telapak kaki ibu" weh๐Ÿ˜‚
So, must obey and listen to mother.


Ta-daaa. Azleena who making a special surprise๐Ÿ’“
Well, she one of my Ethereal Delicate. The others can't join it because they doesn't have time instead busying with their studying. Well, it's okay. All of them wishes me well at whatsapps with a long paragraph๐Ÿ’•




The three of them, Thank You so much for spending a quality good times with me on that days. I'm so bless. Even no balloon. But hey, I have a cake. Thank you, girls and the people who wishing me a very good well on my other social media.

Ok, now I want to reveal what presents I got from Aisyah and Azleena๐Ÿ‘…


Special wishes and special presents from Azleena. Woah! I'm so touched reads her handwriting okay.


Bruhhh, who else? Aisyah. Thank you so much. And wow! I have Gong Yoo to see everytime I wake up on my bed. HAHAHA.


Ok. I'm so touched.



I open. I read. I laugh.
HAHAHAHAHA. Well, I didn't realised anything when she doing this and wrote on this books. But yeah, it's a bit funny because she write when I'm aound her but she say that I'm busying with my phone. Wow! So proud of her wehhhh๐Ÿ’˜

Well, that it is.
Thank you for reading it!











Wednesday, March 22, 2017

New Header by Farah Syazana



Holla!



Happy One Weeks School Holiday!๐Ÿ’ƒ

Ta-daa! I have a new header from Farah Syazana ๐Ÿ’“
Thank you so much sebab dia luangkan masa create my header blog. Sangat cantik! Lagi cantik kalau korang pergi tengok sendiri blog dia. Sangatlah kreatif orangnya๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘


Ok, this is my latest header. Design by me and sangatlah simple sebab tak pro lagi edit macam orang lain. And Syilah update background sebab dah bosan dengan background yang lama๐Ÿ˜‚


Nampak tak betapa Farah ni menepati apa yang Syilah nak? Eeeee, cantik sangat. Thank you๐Ÿ˜ƒ


And bila dia dah siap edit, Syilah terus jatuh cinta dengan designnya ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Hm, tak nak cakap banyak. Just pergi jenguk blog dia and terus FOLLOW dia sekali.

Bye!๐Ÿ˜‡





Saturday, March 18, 2017

Wordless #4






  • Sometimes all you need is the strength to pick up the broken pieces of yourselves. Have some self respect.Respect yourself to walk away from things/people that no longer make you happy. If you are unhappy, walk away. It's pointless. Always remember, time heals everything. You will heal. Your scars will heal. Soon. For now you need to learn to accept the reality and move forward. You can't stay stuck in the same place. Find your happiness. For once, be selfish. 


  • Don't give up. You had worst than this. If you've tried your best and failed miserably, wake up and try again. You can always try. To feel better again.


  • I used to believe in when you love something, you fight for them. But, I learnt something in a hard way. That sometimes it's not worth it to fight for. You need to let go. Stop holding on and let go.


  • Sometimes you think you want to disappear but all you really want is to be found.To be found by the ones you care the most. 


  • Forgive them. Not for them, but for you. To fix a heart that's broken, you must forgive the person who broke it.

Sunday, March 12, 2017

Celebrated Tasya's Birthday






Brownies Nutella Cake by Faz rempitzzzz from Kuala Selangor special dedicated to Tasya๐Ÿ’‹

Wuhooo! Finally yeah dapat celebrated Tasya birthday Jumaat yang lalu (10/3) even hampir nak terkantoi. But we all sedaya upaya menjalankan these party. Special thanks to 6 people which is Fazlinah, Arien, Aisyah. Shahrul Amira and Roswany๐Ÿ‘ Tanpa dorang-dorang semua ni memang tak menjadi plannya.
Dengan Tasya yang tak tahu malu asyik tanya, "Korang buat group ws baru ke plan birthday aku." Lebih kurang macam tu๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


   
So here, ta-daaa! Princess Tasya๐Ÿ’“
Tak sangka suprise kitaorang menjadi and lebih surprise kami ajak Ros join sekali๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ


The 7 of us. Reunion back with Rossss๐Ÿ‘…


We celebrated Tasya's birthday at Kluang Heritage Rail Canteen, Sunway Nexis at Kota Damansara. Makanan dia sangattttttt sedap and kenyang sampai malam. Alhamdulillah.


Aisyah sibuk nak pakai crown birthday even birthday bulan Oktober ye. Lambat lagi tau.


Supposed to doing gangster face I guess ๐Ÿ‘€

  
Putih lawan hitam?


Lek je lepasni giliran kami. Dekat-dekat pula tu. Orang sebelah saya 21 manakala saya 22 this month๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘Œ


Thank you to Faz sebab ajak Ros join these party!!!! Dapat lepaskan rindu๐Ÿ’ž


Konon nak tangkap gambar hipster ye๐Ÿ˜น

And yeah! That's all.

To Tasya,
May your belated birthday bring you as much happiness as you give to everyone who knows you.

Saturday, March 11, 2017

Sakitnya Sebuah Pengharapan







"Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang maka Allah timpakan ke atas kamu pedihnya sebuah pengharapan, supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia. Maka Allah menghalangimu dari perkara tersebut agar kamu kembali berharap kepada-Nya."
(Imam Syafi’i)

Benar.
Sakitnya sebuah pengharapan. Terlalu meletakkan harapan yang tinggi kepada seseorang dan akhirnya jawapan yang kita terima adalah penolakan.

Benar.
Sakitnya sebuah perpisahan. Berharap hubungan yang dijalin melangkah ke fasa seterusnya tetapi sayang apa yang dirancang adalah sebaliknya.

Benar.
Sakitnya sebuah penantian. Kita banyak membuang masa menunggu seseorang yang belum pasti menjadi milik kita dan akhirnya semuanya berakhir dengan sia sia.

Redhakan hati di setiap perpisahan dan kekecewaan. Kita merancang. Allah juga merancang.
Tetapi Allah lebih tahu apa yng terbaik buat hambanya.
Terkadang apa yang kita inginkan Allah tidak makbulkan bukan kerana Allah kejam dengan hambanya, cuma Allah lebih tahu bila saat yang tepat untuk memperkenankan doamu.
Tidak perlu bersedih akan kehilangan cinta manusia, percayalah jodoh kamu telah Allah simpan rapi rapi dan akan Allah temukan saat tiba masanya. Jika tidak di dunia, di syurga sana. Bukankah kita masih punya cinta dan kasih sayang dari Allah?

Dan kita tak sepatutnya menyukai seseorang melebih-lebih dan terlalu taksub akannya, kelak diri kita akan binasa. Bersederhanalah dalam segala sesuatu benda yang kita lakukan.
 "Aku sudah pernah merasakan semua kepahitan dalam hidup dan yang paling pahit ialah berharap kepada manusia."
(Ali bin Abi Thalib)

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com