Pages

Sunday, April 9, 2017

Review Movie: The Boss Baby, Beauty and The Beast & Orphan



 Back again! Tersangatlah busy sebab Syilah banyak sangat assignment nak kena submit bulan ni juga dengan presentationnya lagi. So, hari ni berkesempatan nak cerita kat korang semua pasal Syilah layan 3 movie dalam 1 hari. Muahahahaha. Actually semalam tapi hari ni baru berkesempatan nak bercerita😁
Ok, tanpa membuang masa. Here it is!

1. The Boss Baby


Mula-mula rasa macam nak tengok movie ringan-ringan sikit nak lepaskan stress semua tu. So, cartoon jadi pilihan. Memandangkan movie ni pun ada keluar kat wayang. Tapi, Syilah tengok kat internet tau. Which is Syilah pasang kat TV + tambah volume kuat macam kat wayang tu😂😂😂 Baru gempak! So, for those yang nak tengok movie online secara PERCUMA boleh ke SINI
And korang search je movie apa yang korang nak tengok, semua ada👍


Ok, movie ni bagi Syilah best lah and mudah terhibur plus baby dalam movie ni cute gila. So, yang suka tengok cartoon or nak try, Syilah recommend movie ni. Baby dalam ni bukan sebarang baby tak. Haaa, kecil-kecil dah boleh bercakap pe semua and dia ada misi rahsia dia yang tersendiri. Kalau nak tau, tengok lah ye. 

2. Beauty and The Beast


Rasanya ramai yang tak sabar masa tengok trailer movie ni kan. And dengar banyak gosip pasal movie ni kena sekat kat Malaysia sebab ada watak gay. Tapi, alhamdulillah maybe pihak Lembaga Penapisan Filem dah potong scene tu sebab Syilah tengok movie ni pun takda scene gay pun😂




Oklah bagi Syilah movie ni biasa-biasa je. Syilah tengok sebab Emma Watson je tau. Emma Watson.
Movie ni macam teater sebab banyak babak nyanyian. And so lucky suara dalam movie ni sedap didengar. Penuh dengan fantasi and imagination but BEST!

3. Orphan


And lastly. Orphan. Ok, movie ni tersangat lah creepy. Semuanya sebab budak ni. Eeeee rasa geram pula. HAHAHAHAHA. Asyik berdebar je nak tengok setiap jalan cerita dia. And the worst dia BUNUH orang beb dengan kapak, pisau. Ugh!



Cerita ni pasal Kate(ibu) kehilangan seorang bayi dalam kandungan dia. Dia ni ada 2 orang anak. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Yang perempuan tu comel sangat and dia bisu and pekak. And, one day, Kate dengan John pergi ke rumah anak yatim, something like that, and tertarik dengan seorang budak perempuan ni. This girl, name Esther. And disebabkan mereka ni tertarik, dorang nak bawa Esther ni and jadikan anak angkat. Maka, bermulalah episod-episod gelap dalam keluarga ni.
Haaa, nak tau lagi? Kenalah layan movie ni. I think the best lah. And Syilah memang suka Thriller Movie ni. Rasa best and berdebar je hehe.

Ok, that's all for today. Kalau ada movie best yang lain, jangan lupa recommend juga kat Syilah ye.
See you in another post!✌💓




8 comments:

Flavnesz said... [Reply]

Orphan tu, teringat my old housemates tengok sampai terjerit-jerit.. ._.

Amer Ridzuan said... [Reply]

Kalau tak silap, Dorang tak potong pun scene gay tu, but entahlah, tak paham sangat apa faktor sebenar and tak berani nak cakap apa2 hm

Ana Suhana said... [Reply]

orphan tu sis ada tgk. sungguh tak sangka kan that 'girl' tu boleh menyamar sampai mcm tu sekali

Mat Jo said... [Reply]

teringin nak tengok citer the boss baby, tapi tak sempat lagi, :)

Mrs Fuzy sweetsourleyra said... [Reply]

huwaa tak sempat lagi nk tonton semua ni...mmg nk tengok sy Baby Boss tu dgn Orphan...

Nur Syahirah Mat Zain said... [Reply]

saya penah tgk beauty and the beast jaa. haha. Jemput singgah blog sy nursyahirahmatzain.blogspot.com

Eyqa Zq said... [Reply]

Trus rasa mcam nak tgk orphan. hehe

www.thehundredpages.com

Suhaiza Suki said... [Reply]

boss baby je yg dah tgk. and rating 8/10 since anak anak buah semua terhibur haha

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com