Pages

Friday, May 26, 2017

It's Over!




Yuhuuu, I'm back! Finally I did it, struggle on myself at Semester 2 STPM๐Ÿ‘Œ
Alhamdulillah, it's over with History paper yesterday. And after this 2 weeks school holiday, Semester 3 and the last ever semester I will go through it. May Allah ease everything. 

Ok gais, for my post today Syilah nak cerita mengenai percutian Syilah ke Penang!!!!! Pergi memang tak dirancang, pada mulanya pergi Kedah sebab ada kenduri kahwin kakak saudara and then Syilah sekeluarga singgah ke Penang selama 2 hari. Dahlah pergi sebelum exam tau, final exam gitu haaa. Tapi serious lah cakap best sangat sebab memang release stress before exam. A big thanks to my abah, Encik Mail sebab bawa pergi bercuti tanpa dirancang, hehe.๐Ÿ’“

Bertolak dari KL ke Kedah malam masa tu, 19/5 hari Jumaat. And nak dipendekkan cerita, masa tu jalan memang sangat jammed penuh dengan kereta. But we through it sampai ke Kedah dalam jam 5 pagi masatu. And check in kat sebuah hotel D'Vista Hotel namanya package dengan disediakan breakfast keesokan harinya. Ok, Syilah nak skip part Kedah ni so I will go move to Penang๐Ÿ‘€


Masa lalu kat jambatan Pulau Pinang pun dah rasa excited sebab sepanjang laluan ni pemandangan dia cantik sangat, ada laut๐Ÿ’ž


Check in hotel and yang paling best dekat sangat nak ke pantai. Jalan kaki je lepastu ada pasar-pasar kat tepi jalan ni. Pasar dia panjang weh and rambang mata juga lah nak shopping hehe.


Tertarik dengan bot dalam hotel ni๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ *pepelik je Syilah ni aduh!


Pemandangan waktu pagi and disertakan buffet breakfast sekali!


Syilah nak post semua video tapi kat dalam blog ni macam mana? Sebab nak tunjuk main jet ski. Huhu๐Ÿ˜ฒ


Menikmati pemandangan alam. Tenang sangat lepastu rasa taknak balik KL. Buku-buku semua hilang entah ke mana masatu. Fikir seronok je masatu and dapat mandi tepi pantai. What a good feeling that time๐Ÿ˜‚


The best and most popular Nasi Kandar at Penang. Waktu ni waktu kemuncak sebab apa? Sebab time tengahari weh. Memang beratur panjang sangat but we are so lucky sebab tetiba ada waiter ni suruh kami duduk and dia hidangkan makanan buat kami. Makanan yang dia hidangkan pun sangat cepat. Salute lah dengan restoran ni. Makanan pun memang sedap sangat!


One of our dishes. Tak sempat nak tangkap gambar kari kepala ikan dia. Besar sangat, puas dan mengenyangkan๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Oh btw ayam dia sedap sangat and so crispy. Nyum Nyum.


Penang Street Art. Wajib pergi sini kalau datang Peanng okay. Ada 22 tempat yang menarik dan boleh bergambar but sempat singgah 5 out 22 sebab adik kecil dah menangis. Cuaca pun memang menguji kesabaran sebab panas lit-lit haa.


Masa nak datang shopping sini, korang kena pandai tawar-menawar. Especially kat market street tu. Sebab peniaga ramai Bangla lepastu harga dia tinggi. Bila kita taknak beli kat mereka, automatik harga tu dia turunkan serendah-rendahnya sampailah kita beli barang tu kar dia. Korang kena pandai survey if nak beli ole-ole dari sini okay. And most import, dorang selalu cakap barang tu ORI tapi tak pun. Please jangan cepat percaya hahahahaha. Berbelanja lah dengan bijak ye๐Ÿ‘
Syilah just beli keychain Penang je untuk kasi souvenir kat kawan-kawan๐Ÿ™ˆ


Begitulah cerita ringkas percutian Syilah ke Pulau Pinang. Rasa macam tak puas nak berjalan. Rasa nak teroka lagi banyak kat negeri Pulau Pinang ni. I will make sure akan datang sini one fine day๐Ÿ˜
Emmm, siapa kata kat Malaysia tak ada tempat menarik kan. Banyak je tempat menarik. So, yeah. Lagi 2 buah negeri belum jelajah lagi. KELANTAN and SARAWAK !!!! Coming soon okay. And my bucket list Travel in Malaysia will done๐Ÿ™†๐Ÿ™†๐Ÿ™†๐Ÿ’ƒ

And, Syilah nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa di Bulan Ramadan ini. Semoga amalan kita semua diberkati oleh Allah S.W.T. 
See ya in next entry!✌



4 comments:

Khaidir Khaizuki said... [Reply]

Saya minggu depan nak sambung belajar kat matrikulasi pulau pinang....and I finds this entri very useful tho ahahaha thanks :)
http://khaidirkhaizuki.blogspot.my/

Farhanah Afiqah said... [Reply]

wah teringin nak pergi penang

Cikk Mimin said... [Reply]

bestnya penang, belum jejak lg kaki ke sana. huhuhu

Miera Hassan said... [Reply]

Penang memang best. Syurga makanan pulak tu.. kena datang lagi tau. hehehe

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com