Pages

Monday, December 12, 2016

Review Kdrama: Goblin (Guardian: The Lonely and Great God)




Have you watch drama Korean Goblin?😆
Dear my reader, I suggest you guys watch this drama. This drama SO SO SO SO SO DAEBAK!
Semua jalan cerita dia, pelakon dia, semua A+ lah. Bayangkanlah drama dia ni macam dalam movie tau. Serious talk. Episod 1-3 90 minit, episod 4-16 60 minit.








See? The scenes were so nice, beautiful and perfect.
You gonna fall in love with this drama. I bet!😂😄


Tengok pelakon pun excited sangat nak layan. Ha! Semua bae especially Gong Yoo😍😍😍
Drama ni ditayangkan 2/12 yang lalu, so masih fresh lagi drama ni. Episod 1 dia pun best tau!
Pelakonnya Gong Yoo bawa watak Goblin, Lee Dong Wook(Geam Reaper),
Kim Go Eun(bride Goblin),  Yoo In-naa and Yook Sung-Jae.


Oklah, let me ceritakan serba sedikit pasal drama ni.
Si Goblin ni kena cari bride dia tau untuk cabutkan sword kat badan dia, kira ni curse dia lah. So, dia pun berkawan baik dengan Geam Reaper, kiranya Geam Reaper ni macam malaikat maut. Mereka perlu antara satu sama lain, sebab sorang tu dia tak ingat apa-apa, lagi sorang ingat.
Ha? Faham tak? Haha, nak cerita lelebih nanti spoiled pula, HEHE. So kalau nak tau kenalah tengok.


Salah satu sebab korang kena tengok. Look how cute they are. Bromance goal, HAHA.


Kan. Cute, right?


So hot when they collaborate together in this drama and cute at the same time.


Only who watch this drama know HAHAHAHA.


Yang ni episod 4 tau. Poem si Goblin tu pegh sweet + romantic beb. 
"My heart keeps bouncing between the sky and the ground.
It was my first love."
Ha, suka sangat quotes last tu, hm. so sweet😍💓



Tak pernah rasa addicted macam ni tau bila tengok drama Korea tapi this one so so kebaboom gilos lah.
I also recommend korang tengok kat Dramanice sebab dia ada subtitle English and good quality.
Kalau kat tv dia keluar kat tvn setiap hari Jumaat dan Sabtu jam 8 malam. Tapi, Syilah jenis tak sharp waktu nak tengok TV, so layan kat laptop jelah. Sungguh lah cakap tak pernah kalau tak menangis tengok mana-mana kdrama ni, HAHAHAHA. Dia punya sedih tu memang tak sah kalau tak ada.

Ha! Lagi satu lagu OST dia pun best. Soft je. Sila dengar kalau rasa nak dengar. Search lagu "Stay with Me" by Chanyeol feat Punch.
Tajuk pun best apatah lagi liriknya.

Hm, rasa tak sangka jadi fangirl. Ya Allah siapalah mempengaruhi diriku untuk melayan kdrama ni HAHAHAHA. Syilah suka tengok drama dia je tau, not a kpop fans. Bila Syilah tengok sesuatu cerita dorang, baru Syilah gi Google search pasal background dorang.  
I think this drama were the BEST so far!

Alright, that's all.
Thank you for reading.










6 comments:

Niaisyahlah said... [Reply]

Kwn saya pon minat crita nii die kata best sgtt smpai termimpi gong yoo HAHAHAHA

zety said... [Reply]

hehehe, i feel you...addicted jgk ni..

yg pic your goblin my goblin your grim reaper my grim reaper tu kelakar & kyaaaa!!


spitoutkata.blogspot.com

Norzalina Zakaria said... [Reply]

omg, dua-dua hero tu meletop kot. belum sempat tengok drama korea baru lepas tengok scarlet heart, hmm.

C i k R e n e x said... [Reply]

Xstart tengok ag drama ni. Tp cam best lak.

Lya Amie said... [Reply]

I LOOVE THIS DRAMA MY MOST FAV SO FAR. haha excited tak. seriously I love it. Everything is perfect just lya kurang suka dgn watak heroin yang bagi lya agak kebudakan for a grown up man to fall in love with but naah who cares !

ieyra h. said... [Reply]

Akak pun tengok cerita ni, best! Lagi 1 kdrama I'm currently watching is Weightlifting Fairy Kim Bok Joo :D

ieyra h. | blog

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com