Pages

Wednesday, January 20, 2016

Siapa Rashid?

...السلام عليكم


PANAS! Identiti Sebenar Siapa Rashid Jadi Viral Kini Terbongkar... MENGEJUTKAN!!

Sumber gambar di atas: MediaPenMerah


Mesti ramai dah sedia maklum dengan berita tergempar pasal statement 'Siapa Rashid?" dan lebih mengejutkan berita pasal ni telah pun keluar di Berita TV3. Bahkan ada yang mengatakan "Takde berita lagi penting ke dari cerita ni?"

Tapi, korang mesti tertanya-tanya siapa sebenarnya di sebalik nama Rashid ini kan?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kami ucapkan pada semua yang follow page Jadilah Seperti Rashid. Kami cipta page ini tak sampai 50 jam lagi tapi likers sudah mncecah 200k. Terima kasih Astro Awani, MalaysiaKini, para Admin page bersekutu (Siakap Keli i love u), para blogger dan semua individu yang follow kehidupan seorang Rashid.

Ramai yang tertanya-tanya, kenapa pilih nama Rashid? Okay, Rashid atau Murshid adalah perkataan dari bahasa Arab yang bermaksud petunjuk jalan. Kami perasan banyak sangat orang kita hari ni melakukan aktiviti harian dengan cara yang salah. Kami akan cuba betulkan melalui mesej yang disampaikan dalam bentuk gambar ringkas.

Ya kami sebagai Muslim tahu contoh terbaik adalah Rasulullah, tapi selagi apa yang Rashid buat tidak bertentangan dengan ajaran Rasulullah, apa salahnya?

Kami akan terus post dan post walaupun korang semua jemu. Kahkahkah! Kami bukanlah Rashid, dan Rashid bukanlah kami. Kami hanya mengajak kita semua untuk Jadilah Seperti Rashid.

Sumber : Facebook Jadilah Seperti Rashid

Haa apa yang lagi melucukan Syilah scroll twitter lepastu ternampak benda ni.


HAHAHAHAHA. Syilah gelak guling-guling bila baca ni. HAHAHAHA. So, kesimpulannya kadang-kadang statement ni memang bagi pengajaran kat semua lapisan masyrakat di samping dijadikan bahan jenaka.

Malaysia ni memang pandai dalam bab-bab macam ni. Kreatif sangat!
Dahlah Syilah peminat Kwang Soo. Lagi-lagi tengok lawak dia dalam variety show Running Man. 
Walaupun dia macam tu but he is good looking. Dia model tu beb! xD

So, sekian sahaja entri merapu dari Syilah.

See ya in next post! :)







2 comments:

leya yeolly said... [Reply]

part kwangsoo takley blaa

Aisyah Sukor said... [Reply]

tula pasal, masa mula mula dpt tahu pasal rashid, jadi pelik, who is rashid actually? haha, rupanya, watak buatan saje

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com