Pages

Saturday, May 6, 2017

Blue Sky Tag: 33 about Syilah




P/s: I really don't have a time to do my own banner, like everyone did. Just open my laptop for doing my assignment. But sebab tak nak orang tunggu lama jawapan dari kita, so let's ๐Ÿ‘€
And oh yeah Syilah dapat 3 tag from both of them. So total of my questions will be 33, wow HAHAHA. Thank you for tagging! ๐Ÿ˜ƒ


RULES:

- Thank the person who tagged you (Big thanks to Amerzing, Putri Athierah & Fairuz Aqilah)
- Answer their 11 questions
- Tag 11 people
- Give them 11 questions to answer

QUESTIONS

From Amer:

1. If you suddenly found yourself turned into woman/man. How would you spend your day?
  • This question look alike on anime movie, Kimi No Nawa (Your Name) who changed their body (woman/man) every morning and using that body for one days. Just wow! Haha, can't move on from that movie. I would probably being more braver and can do anything such as confess my feeling towards crush, or maybe unashamedly dealing with public. HAHA!
2. Tell me the most awkward moment in your life?
  • When colliding with a crush + I don't know what to says when around him. HAHAHAHA and also with stranger (especially man)
3. What are the best and worst purchases you have made?
  • The best purchases was when I treats family meals using my 1st salary in 2015 at Sunway Putra Mall while the worst mistakenly buy a wrong item ugh menyesal sampai ke sudah.
4. If you have a chance to change your name, what will it be and why?
  • I love my own name. Even when I have a chance to change it, I would still choose my own name. 
5. Who is the messiest person you know?
  • I don't have one. 
6. What are the most useless talent do you have?
  • Sleeping?
7. Who is the fourth person n your missed call list?
  • My mom and I call her as Mama๐Ÿ’•
8. What is your favourite TV show?
  • I don't usually watch TV (only movie) but baru-baru ni layan cerita Cucu Tauke Beras. Sebab tertarik dengan Zahirah Macwilson๐Ÿ˜Š and Running Man!!!
9. What was your first thought when you woke up this morning?
  • Today is Friday, 5 May 2017. Morning class and wanted to go a little bit late but it's imposibble cause my studies from my house took 1 hour and half to reached there. 
10. What are you completely give up and done with?
  • Put high expectations on people.
11. Do you think my questions are ridiculous?
  • Nope at all. I'm enjoying myself to answer completely๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

From Putri Athierah:

1. Jika diberi peluang untuk jadi halimunan for one whole day, apa yang korang buat?
  • Pegi ke kedai makan dan makan secara percuma hehehehehe๐Ÿ˜ˆ or ke rumah member tengok aktiviti yang mereka lakukan๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
2. Apa perangai buruk dekat diri korang yang korang teringin nak buang and kenapa?
  • Kelam kabut dan panas baran. Sebab dua-dua ni semua kerja tak lengkap and messing.
3. In your opinon, apa bestnya blogging?
  • Kita punya own blog atas nama kita and dapat luah apa yang kita nak dan berkongsi pengalaman hidup and so on. Besides that, dapat tambah kenalan.
4. Suka or teringin nak travel? Ke mana and kenapa?
  • Sangat sukaaaaaaaaaaa nak travel. Kalau dalam Malaysia ni semua negeri dah jelajah kecuali Sarawak, Kedah, and Kelantan, Hoping one day dapat jelajah ketiga-tiga tempat ni. And kalau kat oversea, teringin nak ke Jepun and Quebec, Canada sebab suka tengok keunikan negara mereka๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
5. List your 5 favourite singer/ bands followed by one song yang diaorang nyanyi.
  • The Chainsmoker- Roses, All We Know
  • Bruno Mars- When I Was Your Man, That's What I Like
  • Marian Hill- Down
  • Bigbang- Girlfriend
  • All OST Goblin especially Stay With Me by Chanyeol and Punch
6. Most unforgettable experience masa zaman sekolah.
  • Selalu dapat surat cinta. Ops! Hahaha, but it's true ๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š๐Ÿ™Š
7. Do you like to be a leader or more to a follower?
  • I like being leader. And bahagikan tugas kepada beberapa orang supaya kerja tu dapat berjalan dengan cepat dan lancar.
8. Thing(s) that you fear the most.
  • Lost someone that I love damn much especially my family and friends ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
9. List 10 words that describe yourself. 
  • Seorang yang kelam kabut.
  • Pemalu bila jumpa orang baru or stranger.
  • Sangat cinta dan sayang akan haiwan kucing๐Ÿ˜ป
  • Menepati masa.
  • Sangat meminati subjek Sejarah kerana "beliau" bercita-cita ingin menjadi Pensyarah Sejarah. Insya Allah. Aamiin.
  • Mesra dan mudah untuk buat kawan, hehe.
  • Suka makan, tengok movie, and baca novel.
  • Gemar minum coffee but not that black. I love mocha and caffein.
  • Suka warna BIRU dan MERAH.
  • Dan banyak lagi selain 10 senarai ini.
10. Pernah addicted/ obses dengan any person/ things/ anything tak?
  • Addicted dengan barang like kasut and baju.
11. One thing yang korang teringin sangat nak ada kat negara kita/ one thing kat negara kita yang korang teringin nak ubah.
  • Kalau boleh nak ada pemimpin negara yang bukan macam sekarang and jadikan Malaysia setanding dengan negara-negara luar yang lain. Jangan kecam ye! hehe.

From Fairuz Aqilah:

1. If you are stranded on an uninhabited island with nothing, what is the first thing you do?

  • I want to back home. Tak suka sorang-sorang. At least ada seorang peneman.
2. Which one is more important for you, wristwatch or sunglasses?
  • Of course, wristwatch. Masa itu emas๐Ÿ˜Š
3. What is the one of phobias that you have? Explain briefly.
  • Phobia when giving too much opportunity to people but people tak hargai langsung and suka ambil kesempatan.
4. How often you change your bed sheet?
  • Once in week.
5. What is the last letter in your name? Create one word using the letter.
  • "H". Hi.
6. Mind to share with me some of your personal fitness tips?
  • Tak makan malam and jogging. Kalau malas sangat, buat push up 20 kali kat rumah.
7. What is the most unforgettable childhood memory of yours?
  • Dapat luangkan masa dengan arwah Tok Wan (atuk) belah mama. Still remember until now arwah selalu cakap, "Cucu Tok Wan nakal-nakal." Sebab dulu kami adik-beradik memang nakal. 
8. How do you manage your stress?
  • Eat chocolate or ambil wudhuk. Moga-moga segala kekusutan kita hilang.
9. What was your first impression of me?
  • Boleh buat kawan ni. And yay until now jadi kawan even melalui blog. Sebab selalu singgah and komen blog Syilah. Tqqq๐Ÿ’‹๐Ÿ’“
10. To be honest, what do you think of my blog?
  • Kemas sangat dan cantik. Tak serabut. Pastu header blog cantik sangat. I wish you can make me one? haha. Sebab Syilah lemak bab create header ni.
11. Do you have any advice and/or recommendation to improve my blog to be better?
  • Put a new background maybe. Supaya jadi lebih "wow" gitu. Hehe.

So, that's it. Complete 33 answering! Yay to me๐Ÿ™Œ 


TAG 11 OTHER PEOPLE


QUESTIONS:

1. Apa yang membuatkan tercetusnya idea untuk adakan blog dan apa rahsia di sebalik nama blog korang itu?
2. Belajar di mana sekarang dan dalam course apa?
3. Movie latest yang korang dah tengok and cadangkan movie apa yang patut Syilah tengok?
4. Macam mana nak hadapi masalah dalam hidup dan masalah itu terbawa sampai ke tempat kerja/sekolah/universiti/kolej?
5. Perkara yang tidak dapat dilupakan sehingga kini?
6. Berapa negeri di Malaysia sudah korang travel?
7. Barang yang paling disukai dan sayang?
8. Jumlah gaji pertama yang diperoleh dan buat apa dengan gaji pertama itu?
9. Minat baca novel? Novel apa yang paling best setakat ini?
10. Universiti dalam Malaysia atau luar negara yang terbaik? Mengapa?
11. Apa kekurangan blog Syilah yang perlu diperbaiki? 






6 comments:

Putri Athierah said... [Reply]

wow thank you for answering my questions c: im honoured hehehe tapikan nama saya bukan sofie hehehe takpelah you answered mine pun rasa happy dah ni ok take care <3

Fairuz Aqilah said... [Reply]

Hi! Eh ehhh, tadi bukan ada cakap "H"-Hi ke? Hehe.. Thanks tauuuu jawab! ♥
I love When I was Your Man by Bruno Mars jugaaakkkk, awwww sama pulak xoxo! Hmm, tak makan malam dengan push up 20x erk... Nampaknya kena start dengan push up 2x dulu nih! Bhahahaha.. Header blog tu sebab dah jemu and takde idea plus tak berapa pandai bab design bab editing nih. So, I came out with something different sikit daripada sebelum-sebelum ni je dan yang penting sesuai dengan konsep 'simple but nice and neat' kite. *wink!* Pasal tukar background, insyaAllah sooner or later kite transform dia macam transformers k! Ehhhh tak tak.

Thanks again, kawaaannn!!! Muahciked.

Amer Ridzuan said... [Reply]

"Phobia when giving too much opportunity to people but people tak hargai langsung and suka ambil kesempatan.".. ouch! T^T.. Thanks ye jwab soalan merapu amer hahaha

Nurul Afifah said... [Reply]

Hi, saya rasa saya terlupa terus nak bagi tahu yg awak telah di tag! http://afifahaddnan.blogspot.my/2017/04/roll-on-blue-sky-tag.html

sudi-sudilah join :D

Nurul Najihah said... [Reply]

singgah sini jemput singgah ke blog saya
https://thisisme-38.blogspot.my

rana said... [Reply]

Heyyy, I replied to your questions just now. Hiks

Copyright© All Rights Reserved sitisyilah.blogspot.com